Чорничне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування чорничного печива для любителів перекусити смачною домашньою випічкою будинку і на роботі! готується просто, виходить вельми поживно, дивіться і запам'ятовуйте!
Чорниця - дуже ніжна ягода, тому додавати її в печиво я спочатку не наважувалася, думала результат буде не дуже. І дарма! З пісочним тістом чорничне печиво виходить дуже ароматним і смачним, а ягода не втрачає своєї соковитості. Також для приготування чорничного печива я додала в тісто ще трохи полуниці.
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Полуниця - 100 грам
- Чорниця - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 Чайна ложка
Змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль. Масло вершкове поріжте кубиками і змішайте з сухою масою до однорідності, виходить крихта своєрідна.
Потім змішайте молоко, яйце, ваніль, якщо хочете, щоб печиво було якогось кольору, додайте джем, наприклад - полуничний.
Змішайте потім тісто пісочне і цю яєчно-молочну суміш.
Додайте в тісто ягоду, акуратно перемішайте.
Тісто розкачати, хоча воно погано може розкочуватися, просто сформуйте з нього печиво трикутної, наприклад, форми.
Надішліть печиво в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Готове чорничне печиво можете полити глазур'ю або подати просто так до чаю або кави. Смачного!