Рецепт Чорничне печиво фото

Чорничне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Чорниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Оригінальний рецепт приготування чорничного печива для любителів перекусити смачною домашньою випічкою будинку і на роботі! готується просто, виходить вельми поживно, дивіться і запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Чорниця - дуже ніжна ягода, тому додавати її в печиво я спочатку не наважувалася, думала результат буде не дуже. І дарма! З пісочним тістом чорничне печиво виходить дуже ароматним і смачним, а ягода не втрачає своєї соковитості. Також для приготування чорничного печива я додала в тісто ще трохи полуниці.

  • Борошно - 3 склянки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Полуниця - 100 грам
  • Чорниця - 100 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
чорничне печиво - фото крок 1
Змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль. Масло вершкове поріжте кубиками і змішайте з сухою масою до однорідності, виходить крихта своєрідна.
чорничне печиво - фото крок 2
Потім змішайте молоко, яйце, ваніль, якщо хочете, щоб печиво було якогось кольору, додайте джем, наприклад - полуничний.
чорничне печиво - фото крок 3
Змішайте потім тісто пісочне і цю яєчно-молочну суміш.
чорничне печиво - фото крок 4
Додайте в тісто ягоду, акуратно перемішайте.
чорничне печиво - фото крок 5
Тісто розкачати, хоча воно погано може розкочуватися, просто сформуйте з нього печиво трикутної, наприклад, форми.
чорничне печиво - фото крок 6
Надішліть печиво в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
чорничне печиво - фото крок 7
Готове чорничне печиво можете полити глазур'ю або подати просто так до чаю або кави. Смачного!

Схожі рецепти