Чорничне морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Довелось перепробувати багато рецептів морозива з ягід і фруктів, і чорничне морозиво нашою родиною було визнано кращим. Дуже смачне, просте в приготуванні і низькокалорійне.
Чорничне морозиво в домашніх умовах приготувати абсолютно нескладно - не знадобиться ні особливих навичок, ні якихось технічних пристосувань. Усе, що потрібно, щоб приготувати смачне чорничне морозиво - це кілька найпростіших інгредієнтів і трохи часу.
- Чорниця - 100 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Збиті вершки - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Крохмаль - 10 грам
За допомогою блендера подрібнюємо чорницю до стану пюре. Вливаємо молоко, починаємо нагрівати, як прогріється - додаємо крохмаль. Помішуючи, готуємо до тих пір, поки суміш по консистенції стане схожою на кисіль.
Охолоджуємо отриману густу суміш, додаємо до неї збиті вершки, на півгодини ставимо морозиво в холодильник, потім ще на пару годин - в морозилку. Усе, смачне чорничне морозиво готове