Чорничне варення п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і свіже варення, яке ще й готується швидко - це просто мрія кожної господині! рецепт, як приготувати чорничне варення-п'ятихвилинку, пропоную вивчити з пристрастю. Приступимо?
Варимо чорницю з цукром у великій каструлі рівно п'ять хвилин. Потім розливаємо по стерилізованим банкам і закочує. Варення п'ятихвилинка готове! Чи не рецепт, а мрія, чи не так?
Більш детально, в супроводі з фото, Дивіться нижче.
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
Чорницю переберіть, позбавляючись від листочків і гілочок. Ягоди промийте прохолодною водою.
Помістіть їх в каструлю з товстим дном, додайте цукор, акуратно перемішайте, злегка струшуючи каструлю.
Доведіть варення до кипіння на повільному вогні, не забувайте помішувати. У міру закипання почне утворюватися пінка, яку потрібно знімати. Після закипання варіть рівно 5 хвилин.
Розлийте варення по стерилізованим банкам, закрутіть кришками. Вихід - 1, 5L. Чорничне варення-п'ятихвилинка готове! Приємного чаювання!