Рецепт Філе сьомги в духовці фото

Філе сьомги в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Фрукти, Лимон, Сьомга
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви в рукаві

Якщо у вашій родині не люблять рибу, але ви все ж хочете зробити смачне і корисне блюдо для своїх домочадців, то обов'язково варто взяти на замітку рецепт, як приготувати філе сьомги в духовці.

Сьомга відноситься до того сорту риби, який практично неможливо зіпсувати при приготуванні. Її можна запікати, варити, смажити, маринувати, вона буде смачною в будь-якому вигляді. Сьомга відмінно поєднується з різними овочами, з соусами і гарнірами. На її основі роблять смачні пироги, супи. Готується філе сьомги дуже просто, а головне швидко. А готову страву виходить не тільки смачним, але і корисним.

  • Філе сьомги - 0, 5 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
  • Запашний перець горошком - 5-7 штук
  • Біле сухе вино - 1/2 склянки
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 1 штука
філе сьомги в духовці - фото крок 1
1. Готове філе сьомги гарненько промиваю під струменем холодної води, потім обтираю паперовим рушником. Посипаю великою морською сіллю, перчу, скроплюю соком половинки лимона.
філе сьомги в духовці - фото крок 2
2. Мою болгарський перець, очищаю його від насіння і нарізаю півкільцями, що залишилася половинку лимона нарізаю тонкими часточками. У пакет для запікання акуратно укладаю філе, на кожен шматочок зверху кладу півкільця перцю і часточки лимона, додаю гілочку чебрецю і запашний перець.
філе сьомги в духовці - фото крок 3
3. Роблю заправку: в миску наливаю вино, додаю ложку меду і ретельно перемішую, потім переливаю отриману суміш в пакет до риби.
філе сьомги в духовці - фото крок 4
4. Зав'язую щільно пакет і зверху роблю ножем невеликі надрізи, для виходу пара. Відправляю рибку в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 30 хвилин.
філе сьомги в духовці - фото крок 5
5. Готову рибку акуратно перекладаю на блюдо, щоб шматочки не розпалися.
філе сьомги в духовці - фото крок 6
6. Рідину ні в якому разі не виливаю, а зливаю в соусник - це готовий кисло-солодкий соус.
філе сьомги в духовці - фото крок 7
7. Для подачі шматочок рибки разом з овочами викладаю на тарілку, поливаю трохи соусом, смачного!

Схожі рецепти