Філе сьомги в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашій родині не люблять рибу, але ви все ж хочете зробити смачне і корисне блюдо для своїх домочадців, то обов'язково варто взяти на замітку рецепт, як приготувати філе сьомги в духовці.
Сьомга відноситься до того сорту риби, який практично неможливо зіпсувати при приготуванні. Її можна запікати, варити, смажити, маринувати, вона буде смачною в будь-якому вигляді. Сьомга відмінно поєднується з різними овочами, з соусами і гарнірами. На її основі роблять смачні пироги, супи. Готується філе сьомги дуже просто, а головне швидко. А готову страву виходить не тільки смачним, але і корисним.
- Філе сьомги - 0, 5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Запашний перець горошком - 5-7 штук
- Біле сухе вино - 1/2 склянки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 штука
1. Готове філе сьомги гарненько промиваю під струменем холодної води, потім обтираю паперовим рушником. Посипаю великою морською сіллю, перчу, скроплюю соком половинки лимона.
2. Мою болгарський перець, очищаю його від насіння і нарізаю півкільцями, що залишилася половинку лимона нарізаю тонкими часточками. У пакет для запікання акуратно укладаю філе, на кожен шматочок зверху кладу півкільця перцю і часточки лимона, додаю гілочку чебрецю і запашний перець.
3. Роблю заправку: в миску наливаю вино, додаю ложку меду і ретельно перемішую, потім переливаю отриману суміш в пакет до риби.
4. Зав'язую щільно пакет і зверху роблю ножем невеликі надрізи, для виходу пара. Відправляю рибку в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 30 хвилин.
5. Готову рибку акуратно перекладаю на блюдо, щоб шматочки не розпалися.
6. Рідину ні в якому разі не виливаю, а зливаю в соусник - це готовий кисло-солодкий соус.
7. Для подачі шматочок рибки разом з овочами викладаю на тарілку, поливаю трохи соусом, смачного!