Рецепт Варення з яблук часточками фото

Варення з яблук часточками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Яскраві, соковиті, наливні яблучка - це, мабуть, найпоширеніший і доступний фрукт. З яблук виходять неймовірно смачні заготовки, такі як компот, джем і, звичайно ж, ароматне варення.

Оскільки яблука ростуть практично скрізь і при цьому є досить економічними і доступними фруктами, то ні в одній сім'ї зима не походить без заготовок з них. Всілякі компоти, джеми, конфітюри і так далі заповнюють полички у кожної господині, ну а я хочу розповісти вам, як приготувати варення з яблук часточками. Це найпростіший і легкий спосіб заготівлі яблук, який дістався мені від мами і я використовую його досить довго. Таке варення виходить дуже соковите, смачне і в міру солодке, а часточки стають практично прозорими і шалено красиво переливаються на сонці. Повірте, з цим рецептом приготування варення з яблук часточками ви зробите чудове частування, яке буде всю зиму радувати вас і ваших близьких.

  • Яблука - 600-650 грам
  • Цукор - 400 грам
варення з яблук часточками - фото крок 1
Якщо ви хочете, щоб часточки зберегли свою форму в варення, то потрібно вибирати досить міцні і тверді яблука, промиваємо їх під водою.
варення з яблук часточками - фото крок 2
Тепер вирізаємо з яблук серцевину і нарізаємо їх на невеликі часточки.
варення з яблук часточками - фото крок 3
В нарізаному і очищеному вигляді наші яблука важать 600 грам.
варення з яблук часточками - фото крок 4
На таку кількість яблук піде 400 грам цукру.
варення з яблук часточками - фото крок 5
Беремо будь-яку глибоку посуд і починаємо викладати в неї яблука і пересипати їх шаром цукру.
варення з яблук часточками - фото крок 6
Так щоб найостаннішим виявився цукровий шар.
варення з яблук часточками - фото крок 7
Тепер відкладаємо миску з яблуками на кілька годин, нам необхідно дочекатися, поки цукор повністю розтане, а яблука пустять сік.
варення з яблук часточками - фото крок 8
Як тільки це сталося, перекладаємо яблука в каструлю і ставимо її на вогонь. Помішуючи, доводимо рідину до кипіння і відразу знімаємо з вогню, даємо варення трохи охолонути.
варення з яблук часточками - фото крок 9
Потім знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, так повторюємо 3-4 рази. Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках і закочує їх, зберігаємо варення в прохолодному місці.

Схожі рецепти