Варення зі смородини «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Варення з чорної смородини не тільки дуже смачне, запашне, але і корисне. Класичний рецепт варення-п'ятихвилинка, найкращим чином дозволяє зберегти вітаміни і корисні речовини свіжих ягід.
Опис приготування:
У чорній смородині міститься багато вітаміну С, який допомагає зміцнити імунітет і впоратися з застудою в холодний зиязикай період. Як і будь-які ліки, варення слід вживати в міру. Перед вами простий рецепт, як приготувати варення зі смородини"П'ятихвилинка" , смачний і корисний десерт.
- Смородина чорна - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Сік лимонний - 1-2 Ст. Ложок
Смородину переберите, видаліть гілочки і зіпсовану ягоду. Промийте під холодною водою, обсушити.
Ягоди засипте цукром в каструлі з подвійним дном. Товкачем трохи примніть ягоди. Додайте лимонний сік і проваріть на середньому вогні протягом 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Зніміть з вогню, остудіть. Доведіть до кипіння, при необхідності зніміть піну. Проваріть протягом 5 хвилин, зніміть з вогню і остудіть.
Доведіть до кипіння, provara 5 хвилин.
Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закатати чистими сухими кришками. Зберігайте в прохолодному місці.