Рецепт Полуничне варення «п'ятихвилинка» фото

Полуничне варення «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Для дітей , Десерт
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

У вас період заготовок, і ви в пошуку нескладних перевірених рецептів? Запрошую вас на кухню, щоб повторити цей дуже зручний варіант, як приготувати полуничне варення"п'ятихвилинка" .

Опис приготування:

Якщо ви не любите надто нудотний смак, рекомендую обов'язково використовувати лимонний сік. Він чудово відтіняє солодкість заготовки. А ось цедра надає додаткову нотку аромату. До речі, таке варення можна зварити не тільки влітку, зі свіжої ягоди, але і з замороженої.

  • Полуниця - 2 кілограма
  • Цукор - 3.5-4 склянки
  • Лимон - 2 штуки
полуничне варення
1. Ягоди вимийте, обсушити, видаліть хвостики і викладіть в сотейник або каструлю. Додайте цукор, цедру одного лимона і сік 1-2.
полуничне варення
2. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
полуничне варення
3. Обов'язково акуратно знімайте піну. Після закипання проваріть 5 хвилин і приберіть з вогню.
полуничне варення
4. Дайте варенню охолонути і знову повторіть процес.
полуничне варення
5. Третій раз поставте на вогонь і поки варення закипає простерилизуйте банки і кришки.
полуничне варення
6. Рівно через 5 хвилин після закипання розлийте гарячим по банках.
полуничне варення
7. Накрийте кришками і залиште до повного охолодження. Якщо порція варення невелика, можна зберігати в холодильнику, наприклад.

Схожі рецепти