Полуничне варення «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
У вас період заготовок, і ви в пошуку нескладних перевірених рецептів? Запрошую вас на кухню, щоб повторити цей дуже зручний варіант, як приготувати полуничне варення"п'ятихвилинка" .
Опис приготування:
Якщо ви не любите надто нудотний смак, рекомендую обов'язково використовувати лимонний сік. Він чудово відтіняє солодкість заготовки. А ось цедра надає додаткову нотку аромату. До речі, таке варення можна зварити не тільки влітку, зі свіжої ягоди, але і з замороженої.
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 3.5-4 склянки
- Лимон - 2 штуки
1. Ягоди вимийте, обсушити, видаліть хвостики і викладіть в сотейник або каструлю. Додайте цукор, цедру одного лимона і сік 1-2.
2. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
3. Обов'язково акуратно знімайте піну. Після закипання проваріть 5 хвилин і приберіть з вогню.
4. Дайте варенню охолонути і знову повторіть процес.
5. Третій раз поставте на вогонь і поки варення закипає простерилизуйте банки і кришки.
6. Рівно через 5 хвилин після закипання розлийте гарячим по банках.
7. Накрийте кришками і залиште до повного охолодження. Якщо порція варення невелика, можна зберігати в холодильнику, наприклад.