Смородинове варення п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Варення з чорної смородини завжди вважалося дуже корисним і неймовірно смачним, особливо холодними зиязиками вечорами з гарячим чайком. Готується швидко, зберігається довго. Рекомендую!
Приготуємо смородинове варення п'ятихвилинку в домашніх умовах. Прогріваємо в каструлі воду і розчиняємо в ній цукор, помістивши каструлю на водяну баню. Знімаємо сироп з вогню і додаємо ягоди, перемішуємо. Повертаємо каструлю на вогонь, кип'ятимо і варимо ще 5 хвилин. Знову знімаємо каструлю з вогню і додаємо цукор, що залишився. Перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Закриваємо готове варення в банки. Зберігаємо варення в темному і прохолодному приміщенні. Хай щастить!
- Смородина чорна - 2 кілограма
- Цукор - 4 кілограма
- Вода - 0, 5 склянки
Ягоди ретельно перебираємо і промиваємо холодною водою.
Підготуйте 2 кг цукру і півсклянки води.
Нагріваємо воду в каструлі і додаємо цукор, повністю його розчиняємо, помістивши каструлю на водяну баню.
Зніміть каструлю з вогню і додайте смородину, перемішайте.
Повертаємо каструлю на вогонь, постійно при цьому помішувати. Доводимо до кипіння і варимо 4-5 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню і додаємо цукор, що залишився. Перемішуємо, щоб цукор розчинився.
Готове варення розкладіть по стерилізованим баночках і закрийте кришками. Переверніть банки до повного охолодження, а потім зберігайте варення в прохолодному місці. Смачного!