Смородинове желе на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо Ви шукайте альтернативу заготівлях варення на зиму, пропоную приготувати чудове порічкове желе. Воно має приємну консистенцією і виходить дуже солодким і смачним!
Приготуємо порічкове желе на зиму в домашніх умовах. Ягоди кладемо в каструлю, додаємо воду і прогріваємо смородину, поки вона не лопне. Потім знімаємо її з вогню і розминаємо товкачем в пюре. Пропускаємо смородиновий масу через марлю, щоб віджати сік. Прогріваємо сік на вогні, вводимо в нього цукор і повністю його розчиняємо. Розливаємо готове желе по сухим і стерильним банкам, накриваємо банки марлею і чекаємо застигання приблизно добу. Потім зберігаємо желе в прохолодному приміщенні. Хай щастить!
- Смородина червона - 1, 3 кілограма
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 кілограма
Смородину перебираємо і промиваємо. Пересипаємо ягоди у велику каструлю і вливаємо склянку води. На повільному вогні нагріваємо смородину, постійно помішуючи, чекаємо, поки ягоди не почнуть лопатися.
Знімаємо каструлю з вогню, даємо трохи охолонути. За допомогою толкушки розминаємо смородину в пюре.
Ставимо в каструлю друшляк з щільною марлею, перекладаємо на нього ягідну масу і віджимаємо сік. Ставимо сік на вогонь і уварюємо, помішуючи і видаляючи піну. Вводимо в сік цукор (на літр соку - 1 кг пісочний).
Доводимо масу до кипіння, помішувати і видаляємо піну. Після закипання варимо ще 5 хвилин, щоб повністю розчинити цукор. Розливаємо готове желе по стерильним банкам. Чекаємо поки воно застигне, не закриваючи кришки. Можна закрити марлею на добу, потім закриваємо кришками і зберігаємо в прохолодному місці до зими. Смачного!