Рецепт Смородинове морозиво фото

Смородинове морозиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Молоко , Смородина
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 4-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Влітку побалувати своїх дітей і себе можна домашнім ласощами у вигляді морозива. Приготувати його можна на будь-якій основі і по різному рецептом. Смородинове морозиво готується близько 2 годин.


Опис приготування:

Влітку порічкове морозиво особливо смачне і неймовірно корисне. Якщо у вас є заморожені ягоди, то такий десерт ви можете приготувати і взимку. Готується два види - вершкове і порічкове морозиво, після чого вони з'єднуються і відправляються в морозильну камеру. Перед подачею на стіл морозиво можна посипати подрібненими горіхами, які відмінно доповнять смак ласощі або прикрасити фруктами.

  • Вершки - 350 грам
  • Молоко - 300 грам
  • Цукор - 75 грам
  • Крохмаль - 10 грам
  • Смородина - 500 грам
  • Мед - 40 грам
  • Горіхи - 100 грам
смородинове морозиво - фото крок 1
1. Кип'ятимо молоко разом з вершками і ванільним цукром. Після того, як маса закипить, додаємо крохмаль і через 30 секунд знімаємо з вогню. Постійно помішувати, після чого відставляємо і даємо трохи охолонути.
смородинове морозиво - фото крок 2
2. Поки остигає молоко і вершки подрібнити чорну смородину в блендері до стану пюре.
смородинове морозиво - фото крок 3
3. Підігріваємо цукор і мед і виливаємо в отримане пюре зі смородини. Тепер ставимо масу трохи застигнути.
смородинове морозиво - фото крок 4
4. Я зазвичай готую два види морозива - вершкове і порічкове. Для цього в одну порцію додаю ягоди, а другу роблю звичайним вершковим морозивом. Так і в це раз змішайте два види морозива (в напівзамерзлий стані).
смородинове морозиво - фото крок 5
5. Подрібніть горіхи (найкраще підійдуть волоські або арахіс).
смородинове морозиво - фото крок 6
6. Тим часом відправляємо морозиво у формі в морозильну камеру на одну годину.
смородинове морозиво - фото крок 7
7. Коли порічкове морозиво застигне, можна викладати його в креманки, посипати горіхами або прикрашати фруктами.

Схожі рецепти