Смородинове морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Влітку побалувати своїх дітей і себе можна домашнім ласощами у вигляді морозива. Приготувати його можна на будь-якій основі і по різному рецептом. Смородинове морозиво готується близько 2 годин.
Влітку порічкове морозиво особливо смачне і неймовірно корисне. Якщо у вас є заморожені ягоди, то такий десерт ви можете приготувати і взимку. Готується два види - вершкове і порічкове морозиво, після чого вони з'єднуються і відправляються в морозильну камеру. Перед подачею на стіл морозиво можна посипати подрібненими горіхами, які відмінно доповнять смак ласощі або прикрасити фруктами.
- Вершки - 350 грам
- Молоко - 300 грам
- Цукор - 75 грам
- Крохмаль - 10 грам
- Смородина - 500 грам
- Мед - 40 грам
- Горіхи - 100 грам
1. Кип'ятимо молоко разом з вершками і ванільним цукром. Після того, як маса закипить, додаємо крохмаль і через 30 секунд знімаємо з вогню. Постійно помішувати, після чого відставляємо і даємо трохи охолонути.
2. Поки остигає молоко і вершки подрібнити чорну смородину в блендері до стану пюре.
3. Підігріваємо цукор і мед і виливаємо в отримане пюре зі смородини. Тепер ставимо масу трохи застигнути.
4. Я зазвичай готую два види морозива - вершкове і порічкове. Для цього в одну порцію додаю ягоди, а другу роблю звичайним вершковим морозивом. Так і в це раз змішайте два види морозива (в напівзамерзлий стані).
5. Подрібніть горіхи (найкраще підійдуть волоські або арахіс).
6. Тим часом відправляємо морозиво у формі в морозильну камеру на одну годину.
7. Коли порічкове морозиво застигне, можна викладати його в креманки, посипати горіхами або прикрашати фруктами.