Рецепт Рожеве варення п'ятихвилинка фото

Рожеве варення п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
Для дітей, Десерт
Заготовки, Варення

Якщо ви ще не знаєте, як зробити рожеве варення, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт. Неймовірно ароматне, дуже красиве і незвичайне на смак.

Приготувати рожеве варення в домашніх умовах зовсім просто. Сам процес може здатися трудомістким, проте воно того варто. Такий ароматної заготівлею ви обов'язково здивуєте близьких і гостей.

  • Пелюстки троянд - За смаком
  • Цукор - 2 кілограма
  • Лимонна кислота - 1 Ст. Ложка
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 1
1. Для початку потрібно зібрати найважливіший інгредієнт - троянди.
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 2
2. Акуратно відокремити пелюсточки і викласти їх в друшляк.
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 3
3. Спершу потрібно промити їх під проточною водою. Викладати в друшляк пелюстки краще невеликими порціями.
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 4
4. Після необхідно обдати їх окропом. Для одного друшляка досить пари склянок окропу.
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 5
5. Викласти пелюстки в більшу миску або таз. Додати близько 100 грам цукру.
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 6
6. Щоб рожеве варення в домашніх умовах був насиченого кольору, всипати трохи лимонної кислоти.
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 7
7. Далі наступну партію вимитих пелюсток. Уже в процесі підготовки, на дні мисочці можна буде побачити виділяється сік.
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 8
8. Після останньої партії пелюсток, накрити мисочку і прибрати приблизно на добу. Після цього можна приступати до наступного етапу. Рецепт приготування рожевого варення передбачає використання сиропу - приблизно на 1 кілограм цукру і літр води.
рожеве варення п'ятихвилинка - фото крок 9
9. Через добу пелюстки акуратно залити сиропом і відправити на вогонь. Довести до кипіння і варити близько 5 хвилин. Потім зняти з вогню і дати постояти близько 2-3 годин. Повторити ще 2 рази і після третього закипання можна розливати по стерилізованих банках.

Схожі рецепти