Рожеве варення п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як зробити рожеве варення, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт. Неймовірно ароматне, дуже красиве і незвичайне на смак.
Приготувати рожеве варення в домашніх умовах зовсім просто. Сам процес може здатися трудомістким, проте воно того варто. Такий ароматної заготівлею ви обов'язково здивуєте близьких і гостей.
- Пелюстки троянд - За смаком
- Цукор - 2 кілограма
- Лимонна кислота - 1 Ст. Ложка
1. Для початку потрібно зібрати найважливіший інгредієнт - троянди.
2. Акуратно відокремити пелюсточки і викласти їх в друшляк.
3. Спершу потрібно промити їх під проточною водою. Викладати в друшляк пелюстки краще невеликими порціями.
4. Після необхідно обдати їх окропом. Для одного друшляка досить пари склянок окропу.
5. Викласти пелюстки в більшу миску або таз. Додати близько 100 грам цукру.
6. Щоб рожеве варення в домашніх умовах був насиченого кольору, всипати трохи лимонної кислоти.
7. Далі наступну партію вимитих пелюсток. Уже в процесі підготовки, на дні мисочці можна буде побачити виділяється сік.
8. Після останньої партії пелюсток, накрити мисочку і прибрати приблизно на добу. Після цього можна приступати до наступного етапу. Рецепт приготування рожевого варення передбачає використання сиропу - приблизно на 1 кілограм цукру і літр води.
9. Через добу пелюстки акуратно залити сиропом і відправити на вогонь. Довести до кипіння і варити близько 5 хвилин. Потім зняти з вогню і дати постояти близько 2-3 годин. Повторити ще 2 рази і після третього закипання можна розливати по стерилізованих банках.