Яловичина, тушкована в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина, тушкована в кисло-солодкому соусі, - це блюдо для справжніх гурманів. Таке буйство смаків здатне вбити наповал. Обов'язково спробуйте приготувати м'ясо в кисло-солодкому соусі своїм близьким.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати яловичину, тушковану в кисло-солодкому соусі, щось не баріться, а просто прочитайте цей рецепт. Це дуже популярна страва і не дарма, адже його смак просто незабутній. А яловичина виходить м'якою і соковитою.
- Аджика - 10 грам
- Яловичина - 500 грам (м'якоть)
- Вершкове масло - 30 грам
- Петрушка свіжа - 1/2 пучка
- Цукор - 20 грам
- Сіль - 10 грам
- Вода кип'ячена - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно пшеничне - 20 грам
- Помідори - 1 штука
- Сік томатний - 100 мілілітрів
Насамперед підготуйте м'ясо. Для цього рецепта ідеально підійде м'якоть яловичини або телятини. Якщо м'ясо було заморожено, дайте йому відтанути при кімнатній температурі. Потім зачистите його від плівок і жилок. Наріжте на кубики.
У сковороді розтопіть шматочок вершкового масла. На сильному вогні підсмажте яловичину, щоб вона покрилася зовні рум'яною скоринкою, а всередині залишилася соковитою. Потім до м'яса додайте нарізану шматочками або півкільцями білий ріпчаста цибуля.
Тепер додайте в м'ясо цибулю і нарізаний кубиками помідор. Перед тим як це зробити, ошпарьте його окропом і зніміть шкірку.
Тепер прийшла черга борошна. Частинами введіть її до м'яса з овочами, постійно перемішуючи. Підсмажуйте всі інгредієнти пару хвилин.
Візьміть томатний сік, з'єднайте його з водою в окремому посуді. Влийте суміш до м'яса з овочами, додайте цукор і сіль. Гасіть на маленькому вогні блюдо до повної готовності, це займе близько години. В кінці додайте аджику і рубану петрушку.