Рецепт Щука фарширована фото

Щука фарширована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Щука
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані

Рецепт приготування фаршированої щуки. Таке блюдо як «Фарширована щука» відмінно виглядатиме на святковому столі.

Шкірку риби акуратно знімають, м'ясо щуки перемолоти в блендері разом з хлібом, часником і майонезом. Шкуру наповнюємо фаршем і запікаємо в духовці.

  • Ріпчастої цибулі - 1 штука
  • Шафран - 1 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Щука - 1 штука
  • Часнику - 1 зубчик
  • Кнопка - 1 штука
  • Молока - 100 грам
щука фарширована - фото крок 1
1. У проточній холодній воді промиваємо щуку, очищають від луски, навколо голови гострим ножем робимо акуратні надрізи.
щука фарширована - фото крок 2
2. Нам треба зняти цілу шкірку, і для цього, щоб шкурка риби знялася без особливих зусиль, щуку трохи треба відбити. Коли доходимо до хвоста, хребетних кістка рубаємо, потім шкіру чистимо зсередини. Від кісточок відокремлюємо м'ясо, і складаємо в чашу блендера. Очищаємо цибулю, додаємо в блендер, так само додаємо сюди булку, попередньо замочену в молоці, додаємо майонез, спеції, перець, часник і сіль. Все подрібнюємо.
щука фарширована - фото крок 3
3. Фаршем (він повинен бути дуже ніжним) акуратно заповнюємо шкіру щуки. Фарш набиваємо не надто щільно, потім шкуру зашиваємо нитками.
щука фарширована - фото крок 4
4. У марлю укладаємо щуку, опускаємо в каструлю, рибним бульйоном заливаємо, і приблизно хвилин двадцять п'ять-тридцять варимо на невеликому вогні.
щука фарширована - фото крок 5
5. Потім щуку виймаємо, обмазуємо майонезом і укладаємо на решітку. Хвилин на десять відправляємо в духовку. Запікаємо до появи скоринки.
щука фарширована - фото крок 6
6. Фарширована щука готова. Добре подавати з хроном.

Схожі рецепти