Щука фарширована
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування фаршированої щуки. Таке блюдо як «Фарширована щука» відмінно виглядатиме на святковому столі.
Шкірку риби акуратно знімають, м'ясо щуки перемолоти в блендері разом з хлібом, часником і майонезом. Шкуру наповнюємо фаршем і запікаємо в духовці.
- Ріпчастої цибулі - 1 штука
- Шафран - 1 грам
- Майонез - 200 грам
- Щука - 1 штука
- Часнику - 1 зубчик
- Кнопка - 1 штука
- Молока - 100 грам
1. У проточній холодній воді промиваємо щуку, очищають від луски, навколо голови гострим ножем робимо акуратні надрізи.
2. Нам треба зняти цілу шкірку, і для цього, щоб шкурка риби знялася без особливих зусиль, щуку трохи треба відбити. Коли доходимо до хвоста, хребетних кістка рубаємо, потім шкіру чистимо зсередини. Від кісточок відокремлюємо м'ясо, і складаємо в чашу блендера. Очищаємо цибулю, додаємо в блендер, так само додаємо сюди булку, попередньо замочену в молоці, додаємо майонез, спеції, перець, часник і сіль. Все подрібнюємо.
3. Фаршем (він повинен бути дуже ніжним) акуратно заповнюємо шкіру щуки. Фарш набиваємо не надто щільно, потім шкуру зашиваємо нитками.
4. У марлю укладаємо щуку, опускаємо в каструлю, рибним бульйоном заливаємо, і приблизно хвилин двадцять п'ять-тридцять варимо на невеликому вогні.
5. Потім щуку виймаємо, обмазуємо майонезом і укладаємо на решітку. Хвилин на десять відправляємо в духовку. Запікаємо до появи скоринки.
6. Фарширована щука готова. Добре подавати з хроном.