Шоколадно-ванільний крем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт відмінного десерту, який підійде в свята і будні. З ніжним шоколадним і ванільним смаком одночасно.
Рецепт приготування цього десерту дуже простий. По суті ви повинні зварити заварний крем або той же пудинг, тільки без яєць. Протягом 10-15 хвилин він буде готовий. Ванільний екстракт можна замінити ванільним цукром. А замість какао можна додати шоколад. Незвичайно смачно і ароматно.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Шоколад чорний - 20 грам
У мисочку насипте цукор.
Додайте борошно і перемішайте.
У каструлю налийте молоко.
Всипте цукор з борошном. Перемішайте і варіть крем до загустіння.
Додайте вершкове масло і перемішайте.
Розділити на дві частини крему. В одну додайте ванільний екстракт, а в іншу какао. Перемішайте.
Викладіть десерт в стакани, чергуючи світлий крем з темним. Зверху посипте тертим шоколадом. Можна подавати до столу.