Телятина, тушкована з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Можливо, для кого-то це блюдо буде занадто простим, але для мене воно найулюбленіше, адже приготувати таку телятину з картоплею можна дуже легко і швидко, і вона завжди виходить неймовірно смачною.
Взагалі, цей простий рецепт телятини, тушкованою з картоплею, часто використовують для приготування обіду або вечері дітям, адже м'ясо це низькокалорійне, тому і страва виходить легким і добре засвоюється організмом. Але особисто я досить часто готую його для себе, адже з цим рецептом приготування телятини, тушкованою з картоплею, я можу не переживати за свою фігуру. Окрім того, що тут ми використовуємо нежирне м'ясо, також в цьому рецепті ми не будемо нічого обсмажувати перед гасінням, що теж дуже корисно. Ну а якщо ви вирішите зробити таке блюдо для свого чоловіка, я пропоную вам урізноманітнити його іншими овочами і змішати телятину з більш жирним м'ясом, наприклад, зі свининою, так буде набагато ситніше.
1) Для початку ми гарненько промиваємо телятину, нарізаємо її на невеликі шматочки і викладаємо м'ясо в каструльку. Заливаємо його водою (невеликою кількістю), злегка солимо і варимо на повільному вогні протягом півгодини.
2) Поки м'ясо вариться, ми чистимо овочі, промиваємо їх і нарізаємо картоплю кубиками, морква трьом на крупній тертці, а ріпчаста цибуля подрібнюємо в блендері (якщо готуєте для дітей) або нарізаємо дуже дрібно.
3) через 30 хвилин варіння телятини викладаємо в каструлю з м'ясом підготовлені овочі, солимо і перчимо все за смаком, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо м'ясо з овочами на повільному вогні протягом 40-50 хвилин, під час гасіння заважати нічого не слід, так шматочки картоплі залишаться цілими.
Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з легким овочевим салатом. Приємного всім апетиту!
- Телятина - 200 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Для початку ми гарненько промиваємо телятину, нарізаємо її на невеликі шматочки і викладаємо м'ясо в каструльку. Заливаємо його водою (невеликою кількістю), злегка солимо і варимо на повільному вогні протягом півгодини.
2) Поки м'ясо вариться, ми чистимо овочі, промиваємо їх і нарізаємо картоплю кубиками, морква трьом на крупній тертці, а ріпчаста цибуля подрібнюємо в блендері (якщо готуєте для дітей) або нарізаємо дуже дрібно.
3) через 30 хвилин варіння телятини викладаємо в каструлю з м'ясом підготовлені овочі, солимо і перчимо все за смаком, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо м'ясо з овочами на повільному вогні протягом 40-50 хвилин, під час гасіння заважати нічого не слід, так шматочки картоплі залишаться цілими.
Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з легким овочевим салатом. Приємного всім апетиту!