Телятина в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте смачне, ніжне й ароматне блюдо з м'яса, то пропоную вам відмінний рецепт - телятина в горщику. Страву можна готувати навіть на святковий стіл, адже це не тільки смачно, але і красиво.
Телятина в горщику - це зручне порційне блюдо, яке можна зберігати в холодильнику кілька днів. А якщо приготувати його відразу з гарніром, то повноцінний обід або вечерю буде готовий. Отже, даю свій фірязикай рецепт телятини в горщику - сподіваюся, він вам стане в нагоді
- Телятина - 700-800 грам
- Картопля - 600 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування телятини в горщику слід почати з м'яса. Його необхідно вимити і просушити. Нарізати порційними шматочками і відправити на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом.
2. М'ясо необхідно обсмажити на сильному вогні до появи коричневої скоринки.
3. М'ясо дістати з сковороди і відкласти в сторону. На сковороду налити трохи бульйону, води або сухого вина. Злегка посолити і поперчити. Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини.
4. Горщики можна зробити тільки з м'ясом, але смачніше додати туди ще й картопля. Його необхідно вимити і очистити. Нарізати маленькими кубиками і злегка посолити. На дно кожного горщика викласти картоплю.
5. Зверху викласти обсмажене м'ясо. Горщик повинен бути заповнений практично до верху.
6. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками. Можна попередньо його обсмажити, але це зовсім не обов'язково. У кожен горщик покласти трохи цибулі. Залити отриманим бульйоном зі сковороди. Зверху покласти невеликий шматочок вершкового масла. Надіслати розігріту на 200 градусів духовку. Телятина в горщику в домашніх умовах буде готова через 50-60 хвилин.