Смажена телятина
(покроковий рецепт з фото)
Смажена телятина або ескалоп, який ми будемо сьогодні готувати, - дивно смачна страва! М'ясо будемо смажити у смачний соус, а подавати телятину раджу з червоним сухим вином.
Довго думав, як назвати блюдо. Багато кулінари блюдо такого роду називають ескалоп або лангет. Я ж віддаю перевагу більш класичне назва, яке відображає саму суть приготування - смажена телятина. Ця страва з телятини виходить ніжним, нежирним, м'яким, соковитим. Готувати смажену телятину мене навчила мама. Вона завжди подавала телятину з картопляним пюре і солоними огірочками. Але найсильніше враження - неймовірно м'яке м'ясо. Теж хочете спробувати? В такому випадку, рецепт смаженої телятини - до вашої уваги. Спробуйте
- Телятина - 500 грам
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Вершки або сметана - 200 грам
- Бульйон або вода - 2 склянки
- Сіль, перець - - За смаком
- Приправи - 1 Ст. Ложка
Шматок м'яса гарненько промиваємо під проточною водою і просушують рушником.
Нарізаємо шматочки приблизно в 1-2 см.
Затягуємо кожен шматочок плівкою і відбиваємо рівною стороною. Плівкою затягувати за тим, щоб не забруднити кухню
Відбиті шматочки натираємо сіллю і перцем.
На плиту ставимо сковорідку і наливаємо в неї масло. Кожен шматочок телятини обвалюють в борошні.
На розпеченій плиті обсмажуємо м'ясо з двох сторін.
У товстостінній сковорідці ставимо розігріватися бульйон. У нього складаємо обсмажені шматочки телятини. Додаємо приправи і тушкуємо м'ясо на невеликому вогні протягом 30-40 хвилин (чим довше тушкуємо, тим смачніше вийде м'ясо)
Потім додаємо вершки і борошно. Добре перемішуємо і готуємо ще близько 10 хвилин. В цей час готуємо гарнір - спагетті.
На тарілочку викладаємо спагетті, зверху телятину і поливаємо соусом. Блюдо готово. Смачного!