Рецепт Домашня телятина фото

Домашня телятина
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Телятина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід

Насправді сушити або в'ялити м'ясо в домашніх умовах досить економічно, та й результат нічим не гірше ніж в магазині, і сьогодні я поділюся з вами своїм простим рецептом домашньої телятини.

Небагато знайдеться людей, які б не любили таке мяско, проте більшість все ж вважають за краще купувати його в магазинах. Ну а я роблю його виключно вдома і з радістю поділюся з вами своїм способом заготівлі м'яса і розповім, як приготувати домашню телятину. Цей рецепт перевірений часом, і кожен раз мяско з ним виходить неймовірно смачне і ароматне, головне це почекати 1, 5 тижні, поки воно буде сохнути, і не з'їсти його раніше. А в іншому все дуже легко, спеції для цього простого рецепту домашньої телятини ви можете підібрати на свій смак, але особисто я завжди використовую ті, які перераховані в складі.


  • Телятина - 500 грам
  • Сіль велика морська - 500 грам
  • Часник сушений - 0, 5 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - 0, 5 Ст. Ложки (крупного помелу)
  • Розмарин сушений - 0, 5 Ст. Ложки
  • Орегано сушений - 0, 5 Ст. Ложки
  • Чебрець сушений - 0, 5 Ст. Ложки
  • Паприка мелена - 0, 5 Ст. Ложки
1
Насамперед ми очищаємо шматочок м'яса від жилок, судин і плівочок, промиваємо його під проточною водою і висушуємо за допомогою паперової серветки.
2
Тепер беремо любою посуд, яку потім можна буде щільно закрити, і висипаємо на її дно половину солі (250 грам), на сіль кладемо м'ясо і засипаємо його залишилася сіллю, закриваємо контейнер і ставимо його на день в холодильник. Через добу м'ясо промиваємо і знову висушуємо серветкою, сіль з контейнера висипаємо і знову на добу закриваємо в ньому телятину.
3
Після закінчення часу ми змішуємо всі перераховані вище спеції і як можна дрібніше подрібнюємо їх у блендері або кавомолці. Викладаємо м'ясо на тонку тканинну серветку або марлю і натираємо з усіх боків спеціями.
4
Далі плотненько загортаємо телятину в серветку.
5
Обв'язуємо м'ясо ниткою і підвішуємо в холодильнику на 1, 5 тижні.
6
Отже, через 10-12 днів ви зможете насолодитися приголомшливим смаком власноруч приготовленою телятини. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти