Телятина в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Телятину можна приготувати по-різному, але мені найбільше подобається, коли м'ясо гаситься в сметані з цибулею і сиром. Таке блюдо можна подавати до будь-якого святкового столу. Красиве і апетитне!
Приготуємо телятину в сметані в домашніх умовах. Вам знадобляться такі інгредієнти: телятина, крем, цибуля ріпчаста, сир твердий, масло рослинне, сіль і перець. Якщо любите погостріше, додайте ще спецій на свій розсуд. На гарнір підійде відварну картоплю. Хай щастить!
- Телятина - 1 кілограм
- Крем - 400 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам (чеддер)
- Масло рослинне - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
Промийте і обсушіть м'ясо.
М'ясо ріжемо тонкими скибочками і відбиваємо.
Обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі з двох сторін, посолити і поперчити його.
Нарізаємо кільцями цибулю.
Перекладіть обсмажене м'ясо в сотейник. На сковороду, де смажилося м'ясо, вливаємо літр гарячої води, виливаємо воду з м'ясним соком в сотейник.
Викладаємо зверху цибулю і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, продовжуємо тушкувати під кришкою 1 час.
Через годину додаємо тертий сир. Чекаємо поки закипить.
Відразу ж додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо ще півгодини.
Смачного!