Рецепт Баклава турецька фото

Баклава турецька
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Горіхи , Грецькі горіхи , Молоко
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , На сніданок , Десерт
Випічка , Пехлеві
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Східні солодощі відомі по всьому світу. Їх смак, аромат і консистенція дуже незвичайні і яскраві. Ласуни оцінять по достоїнству мій рецепт, як приготувати баклаву турецьку.

Опис приготування:

Шалений смачна турецька баклава не залишить байдужим нікого. Соковита, ароматна, з насиченим смаком… просто смакота. А процес готування досить простий, особливі навички не потрібні. У будь-якому випадку воно того варто. До того ж набір продуктів досить простий і нехитрий, знайдеться на будь-якій кухні.

  • Борошно пшеничне - 500 грам (для тіста.)
  • Яйця - 1 штука (для тіста.)
  • Вершкове масло - 50 грам (для тіста.)
  • Сіль - 1 щіпка (для тіста.)
  • Молоко - 1 Склянка (для тіста.)
  • Горіхи волоські - 300 грам (для начинки.)
  • Цукрова пудра - 300 грам (для начинки.)
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки (для начинки.)
  • Мед - 300 грам (для сиропу.)
  • Вода - 0, 5 склянки (для сиропу.)
  • Вершкове масло - 200 грам (для змащення.)
  • Жовток - 1 штука (для змащення.)
  • Молоко - 1 Ст. Ложка (для змащення.)
1
Змішайте борошно, яйце, розтоплене масло і сіль.
2
Додайте тепле молоко і замісити м'яке еластичне тісто. Покладіть його в поліетиленовий пакет і залиште на 30 хвилин.
3
Для приготування начинки подрібніть горіхи. Змішайте їх з цукровою пудрою і корицею.
4
Розділити тісто 20 шматочків.
5
Розтопіть 200 г масла. А шматочки тіста розкачати в тонкі коржі. Тонесенькі. Змастіть поверхню коржі маслом.
6
Викладіть на корж начинку і скрутіть рулетом. Краї коржика на пару сантиметрів повинні залишатися вільними.
7
Зробіть так з усіма шматочками тіста.
8
Змастіть форму для випікання маслом і викладіть на неї рулети. Змастіть верх жовтком.
9
Помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів і випікайте 15 хвилин.
10
Вийміть з духовки і залийте розтопленим вершковим маслом. Знову відправте в духовку, зменшивши температуру до 170 градусів і випікайте ще годину.
11
Приготуйте сироп. У каструлі розмішайте воду і мед. Доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин на повільному вогні.
12
Коли баклава спечеться, залийте її сиропом. Залиште на 1, 5 години для просочення.
13
Смачного!

Схожі рецепти