Рецепт Баклава турецька фото

Баклава турецька
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Горіхи, Грецькі горіхи, Молоко
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, Десерт
Випічка, Пехлеві

Східні солодощі відомі по всьому світу. Їх смак, аромат і консистенція дуже незвичайні і яскраві. Ласуни оцінять по достоїнству мій рецепт, як приготувати баклаву турецьку.

Шалений смачна турецька баклава не залишить байдужим нікого. Соковита, ароматна, з насиченим смаком… просто смакота. А процес готування досить простий, особливі навички не потрібні. У будь-якому випадку воно того варто. До того ж набір продуктів досить простий і нехитрий, знайдеться на будь-якій кухні.

  • Борошно пшеничне - 500 грам (для тіста.)
  • Яйця - 1 штука (для тіста.)
  • Вершкове масло - 50 грам (для тіста.)
  • Сіль - 1 щіпка (для тіста.)
  • Молоко - 1 Склянка (для тіста.)
  • Горіхи волоські - 300 грам (для начинки.)
  • Цукрова пудра - 300 грам (для начинки.)
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки (для начинки.)
  • Мед - 300 грам (для сиропу.)
  • Вода - 0, 5 склянки (для сиропу.)
  • Вершкове масло - 200 грам (для змащення.)
  • Жовток - 1 штука (для змащення.)
  • Молоко - 1 Ст. Ложка (для змащення.)
1
Змішайте борошно, яйце, розтоплене масло і сіль.
2
Додайте тепле молоко і замісити м'яке еластичне тісто. Покладіть його в поліетиленовий пакет і залиште на 30 хвилин.
3
Для приготування начинки подрібніть горіхи. Змішайте їх з цукровою пудрою і корицею.
4
Розділити тісто 20 шматочків.
5
Розтопіть 200 г масла. А шматочки тіста розкачати в тонкі коржі. Тонесенькі. Змастіть поверхню коржі маслом.
6
Викладіть на корж начинку і скрутіть рулетом. Краї коржика на пару сантиметрів повинні залишатися вільними.
7
Зробіть так з усіма шматочками тіста.
8
Змастіть форму для випікання маслом і викладіть на неї рулети. Змастіть верх жовтком.
9
Помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів і випікайте 15 хвилин.
10
Вийміть з духовки і залийте розтопленим вершковим маслом. Знову відправте в духовку, зменшивши температуру до 170 градусів і випікайте ще годину.
11
Приготуйте сироп. У каструлі розмішайте воду і мед. Доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин на повільному вогні.
12
Коли баклава спечеться, залийте її сиропом. Залиште на 1, 5 години для просочення.
13
Смачного!

Схожі рецепти