Рецепт Пост баклава фото

Пост баклава
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Горіхи, Грецькі горіхи
Пісні страви
На святковий стіл
Десерти, Пехлеві

Солодкі страви з якісними інгредієнтами люблять все. Але як бути з солодощами під час посту? Адже здобні продукти під забороною! Ось ще один з рецептів про те, як приготувати пісну пахлаву.

Коли ви приготуєте цю пахлаву, ви переконаєтеся, наскільки смачними і поживними можуть бути пісні страви. Взагалі я б не рекомендувала вам є таке блюдо, якщо ви сидите на дієті, незважаючи на те, що ця пахлава абсолютно пісна.

  • Борошно - 300 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Горіхи волоські - 1 кілограм
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
  • Мед - 100 грам
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Вода - 300 грам
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
пост баклава - фото крок 1
Розводимо в теплій воді дріжджі. Насипаємо через сито борошно. Кладемо 1 столову ложку цукру, 3 ложки рослинної олії і ванілін. Dolivaem 200 г. Води. Замішуємо тісто. Формуємо з нього 8 кульок. Даємо півгодини їм постояти.
пост баклава - фото крок 2
Тепер нам знадобляться волоські горіхи. Ви можете використовувати будь-які горіхи. Головне, щоб вони були. Подрібнюємо близько кілограма горіхів в блендері, залишивши трохи для прикраси. У блендер досипаємо 6 столових ложок цукру, по 2 чайні ложки кориці і ваніліну.
пост баклава - фото крок 3
Тепер беремо деко. Змащуємо його олією. Розкачуємо наші кульки з тіста в прямокутну форму. Слідкуйте, щоб товщина тесту була якомога тонше. Викладаємо на деко перший шар. Змащуємо його зверху маслом. Посипаємо подрібненими горіхами, не забуваючи про інші верстви. Кожен шар змащуємо і присипаємо горішками.
пост баклава - фото крок 4
Останній шар тіста залишаємо голим. Змащуємо його також рослинним маслом. Сирий пиріг потрібно нарізати на порції ромбиками. Поверх кожного ромба кладемо половинку волоського горіха. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
пост баклава - фото крок 5
Тепер нам знадобиться цілий лимон. З нього потрібно вичавити сік повністю. Змішуємо сік лимона з медом, додаємо стакан коричневого цукру і 100 г. Води. Все це ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і уварюємо близько 5 хвилин. Коли пахлава зарум'яниться, виливаємо на неї половину сиропу. Ставимо в духовку на 15 хвилин. Потім знову дістаємо і заливаємо сиропом. Допікаємо до готовності.
пост баклава - фото крок 6
Дістаємо піднос з пахлавой. Охолоджуємо десерт і нарізаємо по лініях на ромбики. Ароматний пахлава вийшла дуже навіть здобної. І, зауважте, в рамках поста!

Схожі рецепти