Ачма турецька
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто був у Туреччині, напевно пробували місцеву випічку. Одна з найпопулярніших булочок - це ачма! Рецептів приготування існує безліч, і ось один з них. Рекомендую приготувати!
Якщо ви ніколи не пробували турецьку випічку, рекомендую приготувати ачму турецьку в домашніх умовах. Ці диво-булочки мають чудовим смаком і незрівнянним ароматом. Випічка подобається дітям, а це показник того, що не дарма намагався. Спробуйте і ви!
- Борошно - 500 грам
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Вода тепла - 200 мілілітрів
- Молоко тепле - 200 мілілітрів
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Кмин чорний - 1 Ст. Ложка
- Жовток яєчний - 1 штука
Влийте в глибоку ємність тепле молоко.
Додайте теплу воду.
Засипаємо цукор.
Тепер сіль.
Додаємо сухі дріжджі.
Ретельно перемішуємо, залишаємо на 5 хвилин.
Вливаємо олію.
Перемішуємо і засипаємо просіяне борошно.
Ще раз перемішуємо (до загустіння).
Перекладаємо тісто на стіл, вручну продовжуємо заміс, поки тісто не стане еластичним.
Потім перекладаємо тісто в глибоку миску і накриваємо рушником. Ми залишаємо на 1 час для "подъема".
Викладаємо тісто на стіл, присипаний борошном. Ще раз обминали руками і поділяємо на 9 частин (кульок).
Кожна кулька розгортаємо в коржик.
Змащуємо підталим вершковим маслом.
Звертаємо коржі рулетиком.
І перекручуємо.
Тепер потрібно сформувати вузлик.
Перекладаємо все заготовки на деко, застелений папером для випічки. Змащуємо кожну булочку збитим жовтком.
Посипаємо кмином, запікаємо в духовці 20 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!