Рисовий пудинг турецька
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне турецьке блюдо. В оригіналі воно називається "сютлач фиринда" . Не знаю, сильно його люблять на батьківщині, але в нашій сім'ї воно відмінно прижилося. Спробуйте!
Турецький рисовий пудинг готується так. Змішайте молоко з розвареним рисом і цукром і доведіть до кипіння. Влийте суміш крохмалю, ванільного цукру, жовтка і невеликої кількості молока. Проваріть хвилин 10 до загустіння, а потім розлийте пудинг по формах і запечіть в духовці на водяній бані протягом 30 хвилин при 200 градусах. Готовий пудинг посипте подрібненими горіхами, корицею і подайте на стіл охолодженим до кімнатної температури. Смачного!
- Цукор - 150 грам
- Молоко - 1 літр
- Жовток - 1 штука
- Мал - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Пакет ванільного цукру - 1 штука
- Подрібнені горіхи - За смаком
- Обкладинка - За смаком
Мал відварити у воді до розварювання. Покладіть з цукром в молоко і доведіть до кипіння.
Поки молоко з рисом закипає, змішайте крохмаль, ванільний цукор, жовток і трохи молока.
Розмішайте крохмальну суміш і вилийте в закипіле молоко з рисом. Варіть хвилин 10 до загустіння.
Потім розлийте пудинг по формах і запечіть в духовці на водяній бані протягом 30 хвилин. Духовку розігрійте до 200 градусів. Готовий пудинг посипте подрібненими горіхами, корицею і охолодіть до кімнатної температури перед подачею на стіл.