Рецепт Рисовий пудинг турецька фото

Рисовий пудинг турецька
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Яйця , Крупи , Молоко , Мал
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Десерти , Пудинг
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Традиційне турецьке блюдо. В оригіналі воно називається"сютлач фиринда" . Не знаю, сильно його люблять на батьківщині, але в нашій сім'ї воно відмінно прижилося. Спробуйте!

Опис приготування:

Турецький рисовий пудинг готується так. Змішайте молоко з розвареним рисом і цукром і доведіть до кипіння. Влийте суміш крохмалю, ванільного цукру, жовтка і невеликої кількості молока. Проваріть хвилин 10 до загустіння, а потім розлийте пудинг по формах і запечіть в духовці на водяній бані протягом 30 хвилин при 200 градусах. Готовий пудинг посипте подрібненими горіхами, корицею і подайте на стіл охолодженим до кімнатної температури. Смачного!

  • Цукор - 150 грам
  • Молоко - 1 літр
  • Жовток - 1 штука
  • Мал - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Пакет ванільного цукру - 1 штука
  • Подрібнені горіхи - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
маловий пудинг турецька - фото крок 1
Мал відварити у воді до розварювання. Покладіть з цукром в молоко і доведіть до кипіння.
маловий пудинг турецька - фото крок 2
Поки молоко з рисом закипає, змішайте крохмаль, ванільний цукор, жовток і трохи молока.
маловий пудинг турецька - фото крок 3
Розмішайте крохмальну суміш і вилийте в закипіле молоко з рисом. Варіть хвилин 10 до загустіння.
маловий пудинг турецька - фото крок 4
Потім розлийте пудинг по формах і запечіть в духовці на водяній бані протягом 30 хвилин. Духовку розігрійте до 200 градусів. Готовий пудинг посипте подрібненими горіхами, корицею і охолодіть до кімнатної температури перед подачею на стіл.

Схожі рецепти