Рецепт Паровий рисовий пудинг фото

Паровий рисовий пудинг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Яйця, Крупи, Мал
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Десерти, Пудинг

Якщо ви не дуже любите рис, то в такому випадку рятує рецепт, як приготувати паровий рисовий пудинг. Він смачний, ніжний, повітряний. Дуже хороший і корисний десерт для дорослих, і дітей.

Блюдо дуже просте в приготуванні, воно корисне і поживне. Такий пудинг дуже добре підходить для ленчу чи десерту. Одноманітний рис можна розбавити сухофруктами, фруктами і ягодами, а також спеціями. Час від часу запікаю його в духовій шафі, але частіше роблю саме на пару.

  • Мал - 150 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Цукровий пісок - 70 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Обкладинка - За смаком
  • Апельсин - 1 штука
паровий рисовий пудинг - фото крок 1
1. Насамперед промиваю рис до прозорої води, потім відварюю його до напівготовності.
паровий рисовий пудинг - фото крок 2
2. Перекидають рис на друшляк, зливаю воду. Потім перекладаю його назад в каструлю і заливаю молоком, варю після закипання ще 20 хвилин.
паровий рисовий пудинг - фото крок 3
3. Апельсин мою, акуратно знімаю з нього цедру ножем або спеціальним пристосуванням, вичавлюю сік.
паровий рисовий пудинг - фото крок 4
4. У відварений рис додаю жовток, апельсиновий сік і масло вершкове, перемішую.
паровий рисовий пудинг - фото крок 5
5. Білок збиваю до утворення пишної піни, а потім ввожу його в рисову масу.
паровий рисовий пудинг - фото крок 6
6. Додаю трохи цедри, кориці, цукрового піску і перемішую.
паровий рисовий пудинг - фото крок 7
7. Готую пудинг порційно, але можна і у великій формі. Змащую форми маслом і викладаю рисову масу.
паровий рисовий пудинг - фото крок 8
8. Розміщую форми в парову кошик і закриваю кришкою, вливаю воду і готую 30-35 хвилин. Подаю до столу відразу з пароварки і прикрашаю цедрою, смачного!

Схожі рецепти