Паровий рисовий пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не дуже любите рис, то в такому випадку рятує рецепт, як приготувати паровий рисовий пудинг. Він смачний, ніжний, повітряний. Дуже хороший і корисний десерт для дорослих, і дітей.
Блюдо дуже просте в приготуванні, воно корисне і поживне. Такий пудинг дуже добре підходить для ленчу чи десерту. Одноманітний рис можна розбавити сухофруктами, фруктами і ягодами, а також спеціями. Час від часу запікаю його в духовій шафі, але частіше роблю саме на пару.
- Мал - 150 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукровий пісок - 70 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Обкладинка - За смаком
- Апельсин - 1 штука
1. Насамперед промиваю рис до прозорої води, потім відварюю його до напівготовності.
2. Перекидають рис на друшляк, зливаю воду. Потім перекладаю його назад в каструлю і заливаю молоком, варю після закипання ще 20 хвилин.
3. Апельсин мою, акуратно знімаю з нього цедру ножем або спеціальним пристосуванням, вичавлюю сік.
4. У відварений рис додаю жовток, апельсиновий сік і масло вершкове, перемішую.
5. Білок збиваю до утворення пишної піни, а потім ввожу його в рисову масу.
6. Додаю трохи цедри, кориці, цукрового піску і перемішую.
7. Готую пудинг порційно, але можна і у великій формі. Змащую форми маслом і викладаю рисову масу.
8. Розміщую форми в парову кошик і закриваю кришкою, вливаю воду і готую 30-35 хвилин. Подаю до столу відразу з пароварки і прикрашаю цедрою, смачного!