Рецепт Англійська рисовий пудинг фото

Англійська рисовий пудинг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Крупи, Мал
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Десерти, Пудинг

В Англії на сніданок і полуденок дуже часто подають рисовий пудинг. Ця страва відрізняється своїм ніжним смаком. Також воно неймовірно корисне для організму. Спробуйте, і ви станете любителем пудингу!

Всі ми знаємо, якою великою популярністю користуються в Англії пудинги. Їх їдять на сніданок, а також подають до чаю. Ви можете зробити це блюдо у себе на кухні. Щоб дізнатися, як приготувати англійський рисовий пудинг, прочитайте цей покроковий рецепт.

  • Молоко - 1, 7 склянки
  • Цукор - 50 грам
  • Мал - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Сіль - За смаком
англійська рисовий пудинг - фото крок 1
Возьмите сотейник, поставте його на плиту. Покладіть в нього шматочок масла, розтопіть його. Потім всипте в сотейник промитий рис. Обсмажуйте його на маленькому вогні п'ять хвилин, постійно помішуючи. Потім влийте молоко, додайте сіль і натерту цедру половинки лимона.
англійська рисовий пудинг - фото крок 2
У миску покладіть сирі курячі жовтки, попередньо відокремивши їх від білків. Додайте до них цукровий пісок. За допомогою міксера збийте жовтки з цукром в білу масу.
англійська рисовий пудинг - фото крок 3
Акуратно введіть яєчно-цукрову масу в сотейник до решти інгредієнтів, не перестаючи все це помішувати. Відразу ж зніміть сотейник з вогню.
англійська рисовий пудинг - фото крок 4
Ізюм промийте і залийте соком з половинки лимона. Додайте його до решти інгредієнтів і перемішайте. Якщо у вас є можливість, то краще замочіть родзинки в холодній воді з вечора на ніч, щоб він набряк.
англійська рисовий пудинг - фото крок 5
В окремому посуді збийте білки до міцних білих піків. Щоб це було легко зробити стежте, щоб білки були охолодженими. Також можете додати до них щіпку солі або трохи лимонного соку.
англійська рисовий пудинг - фото крок 6
Візьміть будь-яку зручну для вас форму для запікання, змастіть її рослинним маслом, щоб пудинг не прилипав до поверхні в процесі приготування. Потім вилийте масу в ємність.
англійська рисовий пудинг - фото крок 7
Розігрійте духовку до ста сімдесяти градусів, поставте в неї блюдо з пудингом. Запікайте його протягом години, поки не з'явиться коричнева скоринка. Пудинг дістаньте з духовки, остудіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти