Англійська рисовий пудинг
(покроковий рецепт з фото)
В Англії на сніданок і полуденок дуже часто подають рисовий пудинг. Ця страва відрізняється своїм ніжним смаком. Також воно неймовірно корисне для організму. Спробуйте, і ви станете любителем пудингу!
Всі ми знаємо, якою великою популярністю користуються в Англії пудинги. Їх їдять на сніданок, а також подають до чаю. Ви можете зробити це блюдо у себе на кухні. Щоб дізнатися, як приготувати англійський рисовий пудинг, прочитайте цей покроковий рецепт.
- Молоко - 1, 7 склянки
- Цукор - 50 грам
- Мал - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - За смаком
Возьмите сотейник, поставте його на плиту. Покладіть в нього шматочок масла, розтопіть його. Потім всипте в сотейник промитий рис. Обсмажуйте його на маленькому вогні п'ять хвилин, постійно помішуючи. Потім влийте молоко, додайте сіль і натерту цедру половинки лимона.
У миску покладіть сирі курячі жовтки, попередньо відокремивши їх від білків. Додайте до них цукровий пісок. За допомогою міксера збийте жовтки з цукром в білу масу.
Акуратно введіть яєчно-цукрову масу в сотейник до решти інгредієнтів, не перестаючи все це помішувати. Відразу ж зніміть сотейник з вогню.
Ізюм промийте і залийте соком з половинки лимона. Додайте його до решти інгредієнтів і перемішайте. Якщо у вас є можливість, то краще замочіть родзинки в холодній воді з вечора на ніч, щоб він набряк.
В окремому посуді збийте білки до міцних білих піків. Щоб це було легко зробити стежте, щоб білки були охолодженими. Також можете додати до них щіпку солі або трохи лимонного соку.
Візьміть будь-яку зручну для вас форму для запікання, змастіть її рослинним маслом, щоб пудинг не прилипав до поверхні в процесі приготування. Потім вилийте масу в ємність.
Розігрійте духовку до ста сімдесяти градусів, поставте в неї блюдо з пудингом. Запікайте його протягом години, поки не з'явиться коричнева скоринка. Пудинг дістаньте з духовки, остудіть і подавайте до столу.