Рецепт Пудинг англійська різдвяний фото

Пудинг англійська різдвяний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Тісто, Борошно, Овочі, Ягоди, Фрукти, Яблука, Яйця, Смородина
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Різдво
Десерти, Пудинг

Традиційне англійське блюдо. Його готують за пару місяців до Різдва. За цей час він дозріває, набуває вишуканий смак і може зберігатися в прохолодному місці дуже довго.

Технологія приготування традиційного англійського пудингу досить проста. Головна складність - тривалість приготування і велика кількість інгредієнтів. Перед приготуванням промийте сухофрукти і родзинки, подрібніть горіхи і натріть яблуко з морквою. Потім змішайте всі інгредієнти і гарненько вимісіть тісто. Викладіть пудинг в змащену форму, накрийте пекарської папером і кришкою і готуйте на водяній бані 4 годину. Слідкуйте, щоб не википіла вода, і періодично доливайте її. Готовий пудинг акуратно переверніть в тарілку. Смачного!

  • Смородина чорна - 250 грам
  • Ізюм чорний - 250 грам
  • Ізюм білий - 250 грам
  • Хлібні крихти - 250 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Чорнослив - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Вишня сушена - 100 грам
  • Суміш цукатів - 125 грам
  • Мигдаль - 200 грам
  • Волоський горіх - 100 грам
  • Морква - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Коньяк - 150 мілілітрів
  • Кардамон - 1 Чайна ложка
  • Мелений мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
пудинг англійська різдвяний - фото крок 1
Сухофрукти і родзинки помийте і дайте стекти. Яблуко і моркву потріть на тертці. Подрібніть мигдаль і волоські горіхи.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 2
Змішайте родзинки, смородину, цукати, горіхи, Коран, цедру, вишні, натерті яблуко і моркву.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 3
Додайте цукор, щіпку солі, яйця, борошно, хлібні крихти, розм'якшене масло, коньяк, кардамон, ванілін і мускат. Добре розмішайте всі інгредієнти.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 4
Змастіть форму для пудингу маслом і викладіть в неї тісто, щільно утрамбовуючи.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 5
Накрийте пудинг пекарської папером.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 6
Потім накрийте кришкою і готуйте на водяній бані 4 годину. Після закипання води, вогонь підтримуйте найслабший. Періодично доливайте воду. Готовий пудинг акуратно переверніть в тарілку.

Схожі рецепти