Рецепт Пудинг англійська різдвяний фото

Пудинг англійська різдвяний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Ягоди , Фрукти , Яблука , Яйця , Смородина
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Різдво
Десерти , Пудинг
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Традиційне англійське блюдо. Його готують за пару місяців до Різдва. За цей час він дозріває, набуває вишуканий смак і може зберігатися в прохолодному місці дуже довго.

Опис приготування:

Технологія приготування традиційного англійського пудингу досить проста. Головна складність - тривалість приготування і велика кількість інгредієнтів. Перед приготуванням промийте сухофрукти і родзинки, подрібніть горіхи і натріть яблуко з морквою. Потім змішайте всі інгредієнти і гарненько вимісіть тісто. Викладіть пудинг в змащену форму, накрийте пекарської папером і кришкою і готуйте на водяній бані 4 годину. Слідкуйте, щоб не википіла вода, і періодично доливайте її. Готовий пудинг акуратно переверніть в тарілку. Смачного!

  • Смородина чорна - 250 грам
  • Ізюм чорний - 250 грам
  • Ізюм білий - 250 грам
  • Хлібні крихти - 250 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Чорнослив - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Вишня сушена - 100 грам
  • Суміш цукатів - 125 грам
  • Мигдаль - 200 грам
  • Волоський горіх - 100 грам
  • Морква - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Коньяк - 150 мілілітрів
  • Кардамон - 1 Чайна ложка
  • Мелений мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
пудинг англійська різдвяний - фото крок 1
Сухофрукти і родзинки помийте і дайте стекти. Яблуко і моркву потріть на тертці. Подрібніть мигдаль і волоські горіхи.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 2
Змішайте родзинки, смородину, цукати, горіхи, Коран, цедру, вишні, натерті яблуко і моркву.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 3
Додайте цукор, щіпку солі, яйця, борошно, хлібні крихти, розм'якшене масло, коньяк, кардамон, ванілін і мускат. Добре розмішайте всі інгредієнти.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 4
Змастіть форму для пудингу маслом і викладіть в неї тісто, щільно утрамбовуючи.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 5
Накрийте пудинг пекарської папером.
пудинг англійська різдвяний - фото крок 6
Потім накрийте кришкою і готуйте на водяній бані 4 годину. Після закипання води, вогонь підтримуйте найслабший. Періодично доливайте воду. Готовий пудинг акуратно переверніть в тарілку.

Схожі рецепти