Пудинг англійська різдвяний
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне англійське блюдо. Його готують за пару місяців до Різдва. За цей час він дозріває, набуває вишуканий смак і може зберігатися в прохолодному місці дуже довго.
Технологія приготування традиційного англійського пудингу досить проста. Головна складність - тривалість приготування і велика кількість інгредієнтів. Перед приготуванням промийте сухофрукти і родзинки, подрібніть горіхи і натріть яблуко з морквою. Потім змішайте всі інгредієнти і гарненько вимісіть тісто. Викладіть пудинг в змащену форму, накрийте пекарської папером і кришкою і готуйте на водяній бані 4 годину. Слідкуйте, щоб не википіла вода, і періодично доливайте її. Готовий пудинг акуратно переверніть в тарілку. Смачного!
- Смородина чорна - 250 грам
- Ізюм чорний - 250 грам
- Ізюм білий - 250 грам
- Хлібні крихти - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Чорнослив - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Вишня сушена - 100 грам
- Суміш цукатів - 125 грам
- Мигдаль - 200 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Коньяк - 150 мілілітрів
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Мелений мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
Сухофрукти і родзинки помийте і дайте стекти. Яблуко і моркву потріть на тертці. Подрібніть мигдаль і волоські горіхи.
Змішайте родзинки, смородину, цукати, горіхи, Коран, цедру, вишні, натерті яблуко і моркву.
Додайте цукор, щіпку солі, яйця, борошно, хлібні крихти, розм'якшене масло, коньяк, кардамон, ванілін і мускат. Добре розмішайте всі інгредієнти.
Змастіть форму для пудингу маслом і викладіть в неї тісто, щільно утрамбовуючи.
Накрийте пудинг пекарської папером.
Потім накрийте кришкою і готуйте на водяній бані 4 годину. Після закипання води, вогонь підтримуйте найслабший. Періодично доливайте воду. Готовий пудинг акуратно переверніть в тарілку.