Англійська різдвяний пиріг з коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування різдвяного пирога зі смородиною, родзинками, цукатами, вишнею, корицею, мускатним горіхом лимонною цедрою і коньяком.
Цей пиріг з різноманітними фруктами надзвичайно смачний і соковитий, а коньяк дарує йому неповторний аромат.
- Смородини - 525 грам
- Останній - 240 грам
- Родзинок - 240 грам
- Змішаних цукатів - 120 грам
- Вишні - 180 грам
- Борошна - 300 грам
- Солі - 1 щіпка
- Спецій для гарбузового пирога - 1/2 чайних ложки
- Меленої кориці - 1/2 чайних ложки
- Меленого мускатного горіха - 1/2 чайних ложки
- М'якого вершкового масла - 300 грам
- Коричневого цукру - 300 грам
- Лимона, Cedra - 1/2 штуки
- Великих яєць - 6 штук
- Коньяку - 3 Ст. Ложки (плюс додатковий коньяк для поливання)
1. Форму для випікання обернути зовні папером або газетою в два шари, щоб захистити пиріг від пригорання. На дно форми помістити два шари пергаменту.
2. Розрізати навпіл вишню. Нарізати цукати. Перемішати в мисці смородину, останній, родзинки, цукати, вишню, борошно, сіль, спеції для гарбузового пирога, корицю і мускатний горіх.
3. В окремій мисці збити розм'якшене вершкове масло і коричневий цукор. Перемішати з дрібно тертої лимонної цедрою.
4. Додати яйця, по одному за раз, і збити.
5. Додати половину борошняної суміші і суміші фруктів, перемішати. Після цього додати решту борошна і фрукти. Перемішати з коньяком. Нарешті, додати коньяк.
6. Ложкою викласти тісто у форму. Задньою поверхнею ложки розрівняти тісто і зробити невелике заглиблення в центрі - це створить під час випічки гладку поверхню для нанесення крему. Помістити форму на деко, встановлений в нижній частині духовки, на подвійний шар паперу.
7. Випікати в попередньо розігрітій до 150 градусів духовці 4, 5 годину, намагаючись не відкривати без потреби дверцята духовки. Якщо вставлений в центр пирога ніж виходить чистим, пиріг готовий.
8. Дати пирогу охолонути у формі близько години, а потім повністю остудити на решітці. За допомогою вилки зробити поглиблення на поверхні пирога і влити 2-3 столові ложки коньяку. При бажанні ви можете змастити пиріг кремом.