Рецепт Англійська різдвяний пиріг з коньяком фото

Англійська різдвяний пиріг з коньяком
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Пироги

Рецепт приготування різдвяного пирога зі смородиною, родзинками, цукатами, вишнею, корицею, мускатним горіхом лимонною цедрою і коньяком.

Цей пиріг з різноманітними фруктами надзвичайно смачний і соковитий, а коньяк дарує йому неповторний аромат.

  • Смородини - 525 грам
  • Останній - 240 грам
  • Родзинок - 240 грам
  • Змішаних цукатів - 120 грам
  • Вишні - 180 грам
  • Борошна - 300 грам
  • Солі - 1 щіпка
  • Спецій для гарбузового пирога - 1/2 чайних ложки
  • Меленої кориці - 1/2 чайних ложки
  • Меленого мускатного горіха - 1/2 чайних ложки
  • М'якого вершкового масла - 300 грам
  • Коричневого цукру - 300 грам
  • Лимона, Cedra - 1/2 штуки
  • Великих яєць - 6 штук
  • Коньяку - 3 Ст. Ложки (плюс додатковий коньяк для поливання)
англійська різдвяний пиріг з коньяком - фото крок 1
1. Форму для випікання обернути зовні папером або газетою в два шари, щоб захистити пиріг від пригорання. На дно форми помістити два шари пергаменту.
англійська різдвяний пиріг з коньяком - фото крок 2
2. Розрізати навпіл вишню. Нарізати цукати. Перемішати в мисці смородину, останній, родзинки, цукати, вишню, борошно, сіль, спеції для гарбузового пирога, корицю і мускатний горіх.
англійська різдвяний пиріг з коньяком - фото крок 3
3. В окремій мисці збити розм'якшене вершкове масло і коричневий цукор. Перемішати з дрібно тертої лимонної цедрою.
англійська різдвяний пиріг з коньяком - фото крок 4
4. Додати яйця, по одному за раз, і збити.
англійська різдвяний пиріг з коньяком - фото крок 5
5. Додати половину борошняної суміші і суміші фруктів, перемішати. Після цього додати решту борошна і фрукти. Перемішати з коньяком. Нарешті, додати коньяк.
англійська різдвяний пиріг з коньяком - фото крок 6
6. Ложкою викласти тісто у форму. Задньою поверхнею ложки розрівняти тісто і зробити невелике заглиблення в центрі - це створить під час випічки гладку поверхню для нанесення крему. Помістити форму на деко, встановлений в нижній частині духовки, на подвійний шар паперу.
англійська різдвяний пиріг з коньяком - фото крок 7
7. Випікати в попередньо розігрітій до 150 градусів духовці 4, 5 годину, намагаючись не відкривати без потреби дверцята духовки. Якщо вставлений в центр пирога ніж виходить чистим, пиріг готовий.
англійська різдвяний пиріг з коньяком - фото крок 8
8. Дати пирогу охолонути у формі близько години, а потім повністю остудити на решітці. За допомогою вилки зробити поглиблення на поверхні пирога і влити 2-3 столові ложки коньяку. При бажанні ви можете змастити пиріг кремом.

Схожі рецепти