Різдвяний кекс з коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний і дуже смачний кекс з коньяком, сухофруктами і насінням. Рецепт перевірений багаторазово, кекс завжди вдало виходить. Чудовий варіант для святкового чаювання, спробуйте!
Для тесту можна використовувати цельнозерновую, вівсяну або білу пшеничну муку. У мене поєднання двох видів борошна, вівсяної і пшеничного. Готовий кекс прикрашайте за своїм бажанням. Замість шоколаду і ягід можна використовувати глазур на основі цукрової пудри і лимонного соку, білковий або шоколадний крем, або ж просто посипати кекс цукровою пудрою. В якості наповнювача підійдуть будь-які горіхи, насіння і сухофрукти без кісточок.
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Коньяк - 120-150 мілілітрів
- Чорнослив - 50 грам
- Фініки - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Насіння - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Шоколад - За смаком
- Ягоди - За смаком
- Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Видаляємо кісточки з фініка, потім, фініки і курагу нарізаємо невеликими шматочками.
Додаємо родзинки та насіння. Заливаємо все коньяком і залишаємо на 1-2 годину.
Готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром і сіллю до піни.
Додаємо м'яке вершкове масло і все перемішуємо.
Насипаємо борошно з розпушувально.
Додаємо перемелені прянощі і все перемішуємо.
Сухофрукти перекладаємо на сито. Коньяк, який стече залишаємо для просочування кексу. Сухофрукти просочені коньяком додаємо в тісто і все перемішуємо.
Тісто з наповнювачами перекладаємо в форму для запікання і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо приблизно 35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
Готовий кекс охолодити, виймаємо з форми і просочуємо коньяком, який залишився після замочування сухофруктів. Кекс загортаємо в папір для випічки і залишаємо на 10-12 годин.
Перед подачею на стіл прикрашаємо кекс розтопленим шоколадом, ягодами і листочками м'яти. Приємного чаювання!