Рецепт Різдвяний кекс з коньяком фото

Різдвяний кекс з коньяком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Солодке, Кекси

Ароматний і дуже смачний кекс з коньяком, сухофруктами і насінням. Рецепт перевірений багаторазово, кекс завжди вдало виходить. Чудовий варіант для святкового чаювання, спробуйте!

Для тесту можна використовувати цельнозерновую, вівсяну або білу пшеничну муку. У мене поєднання двох видів борошна, вівсяної і пшеничного. Готовий кекс прикрашайте за своїм бажанням. Замість шоколаду і ягід можна використовувати глазур на основі цукрової пудри і лимонного соку, білковий або шоколадний крем, або ж просто посипати кекс цукровою пудрою. В якості наповнювача підійдуть будь-які горіхи, насіння і сухофрукти без кісточок.

  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок
  • Коньяк - 120-150 мілілітрів
  • Чорнослив - 50 грам
  • Фініки - 50 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Насіння - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Шоколад - За смаком
  • Ягоди - За смаком
  • Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 2
Видаляємо кісточки з фініка, потім, фініки і курагу нарізаємо невеликими шматочками.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 3
Додаємо родзинки та насіння. Заливаємо все коньяком і залишаємо на 1-2 годину.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 4
Готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром і сіллю до піни.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 5
Додаємо м'яке вершкове масло і все перемішуємо.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 6
Насипаємо борошно з розпушувально.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 7
Додаємо перемелені прянощі і все перемішуємо.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 8
Сухофрукти перекладаємо на сито. Коньяк, який стече залишаємо для просочування кексу. Сухофрукти просочені коньяком додаємо в тісто і все перемішуємо.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 9
Тісто з наповнювачами перекладаємо в форму для запікання і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо приблизно 35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 10
Готовий кекс охолодити, виймаємо з форми і просочуємо коньяком, який залишився після замочування сухофруктів. Кекс загортаємо в папір для випічки і залишаємо на 10-12 годин.
різдвяний кекс з коньяком - фото крок 11
Перед подачею на стіл прикрашаємо кекс розтопленим шоколадом, ягодами і листочками м'яти. Приємного чаювання!

Схожі рецепти