Рецепт Італійський різдвяний кекс фото

Італійський різдвяний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Варіантів італійського різдвяного кексу"Панеттоне" дуже багато. Випічка за традиційним рецептом готується близько трьох діб, але за цим рецептом різдвяний кекс готується швидше.

Опис приготування:

Попереду новорічні і різдвяні свята, саме час спробувати не тільки звичну кухню, але і, наприклад, італійську. Пропонований рецепт простий, а результат, впевнена, вам сподобається. Дивіться покроковий рецепт і готуйте для святкового настрою!

  • Борошно пшеничне - 500 грам (вищого сорту)
  • Вершкове масло - 170 грам
  • Молоко - 220 грам
  • Яйця - 5 штук (в тісто - 5 жовтків, для глазурі - 2 білка)
  • Сухі дріжджі - 11 грам
  • Цукор - 220 грам(100 грам - в тісто, 120 грам - для глазурі, цукор слід перемолоти в цукрову пудру або застосувати власноручно написані )
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Апельсинова цедра - 2 Ст. Ложки
  • Гіркий шоколад - 100 грам
  • Жирні вершки - 2 Ст. Ложки
  • Фундук або мигдаль - 2 Ст. Ложки (або мигдаль)
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
італійський різдвяний кекс - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
італійський різдвяний кекс - фото крок 2
У сотейнику розтопіть вершкове масло.
італійський різдвяний кекс - фото крок 3
Влийте в сотейник тепле молоко і злегка збиті жовтки.
італійський різдвяний кекс - фото крок 4
У ємності для замішування тіста змішайте сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, 100 грам цукру, сіль.
італійський різдвяний кекс - фото крок 5
Додайте в борошняну суміш мускатний горіх і апельсинову цедру.
італійський різдвяний кекс - фото крок 6
Влийте в суху суміш яєчно-молочну суміш.
італійський різдвяний кекс - фото крок 7
Замісити тісто, накрийте плівкою, поставте в тепле місце не менш, ніж на 1, 5 годину. Тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.
італійський різдвяний кекс - фото крок 8
Натріть на тертці шоколад і поставте в холодне місце.
італійський різдвяний кекс - фото крок 9
Після 1, 5 годинний вистоювання тіста введіть в нього шоколад, для цього розтягуйте тісто і посипайте шоколадною крихтою, намагайтеся мінімізувати контакт з руками.
італійський різдвяний кекс - фото крок 10
Скачайте тісто в кулю.
італійський різдвяний кекс - фото крок 11
Підготуйте форму для випічки, у мене рознімне кільце діаметром 20 см. Дно і бічні стінки вистелені папером для випічки. Щоб закріпити папір на стінці форми, змастіть її вершковим маслом. Викладіть тісто у форму. Залиште на расстойке на 1 час.
італійський різдвяний кекс - фото крок 12
Після вистоювання, змастіть верх кексу жирними вершками. Випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.
італійський різдвяний кекс - фото крок 13
Через 20 хвилин накрийте верх кексу фольгою або змоченою у воді папером для випічки, снизьте температуру до 160 градусів і випікайте ще 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою, вона повинна бути сухою.
італійський різдвяний кекс - фото крок 14
Готовому кексу дайте повністю охолонути.
італійський різдвяний кекс - фото крок 15
Поки кекс остигає, прокалите горіхи на сухій сковороді.
італійський різдвяний кекс - фото крок 16
Подрібніть горіхи, але не дуже дрібно.
італійський різдвяний кекс - фото крок 17
Збийте 2 жовтка в м'яку піну, додайте цукор, перемелений в цукрову пудру, влийте 1 чайну ложку лимонного соку, збивайте з цукровою пудрою 5 хвилин.
італійський різдвяний кекс - фото крок 18
Полийте цукровою глазур'ю остиглий кекс, зверху посипте горіхами, при бажанні можна посипати готової цукровим посипанням.
італійський різдвяний кекс - фото крок 19
Дайте глазурі повністю стабілізуватися, перш ніж подавати до столу. Вийшов ошатний красивий святковий кекс - Панеттоне.
італійський різдвяний кекс - фото крок 20
Кекс вийшов з приємним шоколадним смаком і легким відтінком цитруса, зовсім несолодкий. Від душі рекомендую приготувати!

Схожі рецепти