Рецепт Італійський різдвяний кекс фото

Італійський різдвяний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Молочні продукти, Вершкове масло
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Кекси

Варіантів італійського різдвяного кексу "панеттоне" дуже багато. Випічка за традиційним рецептом готується близько трьох діб, але за цим рецептом різдвяний кекс готується швидше.

Попереду новорічні і різдвяні свята, саме час спробувати не тільки звичну кухню, але і, наприклад, італійську. Пропонований рецепт простий, а результат, впевнена, вам сподобається. Дивіться покроковий рецепт і готуйте для святкового настрою!

  • Борошно пшеничне - 500 грам (вищого сорту)
  • Вершкове масло - 170 грам
  • Молоко - 220 грам
  • Яйця - 5 штук (в тісто - 5 жовтків, для глазурі - 2 білка)
  • Сухі дріжджі - 11 грам
  • Цукор - 220 грам(100 грам - в тісто, 120 грам - для глазурі, цукор слід перемолоти в цукрову пудру або застосувати власноручно написані )
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Апельсинова цедра - 2 Ст. Ложки
  • Гіркий шоколад - 100 грам
  • Жирні вершки - 2 Ст. Ложки
  • Фундук або мигдаль - 2 Ст. Ложки (або мигдаль)
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
італійський різдвяний кекс - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
італійський різдвяний кекс - фото крок 2
У сотейнику розтопіть вершкове масло.
італійський різдвяний кекс - фото крок 3
Влийте в сотейник тепле молоко і злегка збиті жовтки.
італійський різдвяний кекс - фото крок 4
У ємності для замішування тіста змішайте сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, 100 грам цукру, сіль.
італійський різдвяний кекс - фото крок 5
Додайте в борошняну суміш мускатний горіх і апельсинову цедру.
італійський різдвяний кекс - фото крок 6
Влийте в суху суміш яєчно-молочну суміш.
італійський різдвяний кекс - фото крок 7
Замісити тісто, накрийте плівкою, поставте в тепле місце не менш, ніж на 1, 5 годину. Тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.
італійський різдвяний кекс - фото крок 8
Натріть на тертці шоколад і поставте в холодне місце.
італійський різдвяний кекс - фото крок 9
Після 1, 5 годинний вистоювання тіста введіть в нього шоколад, для цього розтягуйте тісто і посипайте шоколадною крихтою, намагайтеся мінімізувати контакт з руками.
італійський різдвяний кекс - фото крок 10
Скачайте тісто в кулю.
італійський різдвяний кекс - фото крок 11
Підготуйте форму для випічки, у мене рознімне кільце діаметром 20 см. Дно і бічні стінки вистелені папером для випічки. Щоб закріпити папір на стінці форми, змастіть її вершковим маслом. Викладіть тісто у форму. Залиште на расстойке на 1 час.
італійський різдвяний кекс - фото крок 12
Після вистоювання, змастіть верх кексу жирними вершками. Випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.
італійський різдвяний кекс - фото крок 13
Через 20 хвилин накрийте верх кексу фольгою або змоченою у воді папером для випічки, снизьте температуру до 160 градусів і випікайте ще 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою, вона повинна бути сухою.
італійський різдвяний кекс - фото крок 14
Готовому кексу дайте повністю охолонути.
італійський різдвяний кекс - фото крок 15
Поки кекс остигає, прокалите горіхи на сухій сковороді.
італійський різдвяний кекс - фото крок 16
Подрібніть горіхи, але не дуже дрібно.
італійський різдвяний кекс - фото крок 17
Збийте 2 жовтка в м'яку піну, додайте цукор, перемелений в цукрову пудру, влийте 1 чайну ложку лимонного соку, збивайте з цукровою пудрою 5 хвилин.
італійський різдвяний кекс - фото крок 18
Полийте цукровою глазур'ю остиглий кекс, зверху посипте горіхами, при бажанні можна посипати готової цукровим посипанням.
італійський різдвяний кекс - фото крок 19
Дайте глазурі повністю стабілізуватися, перш ніж подавати до столу. Вийшов ошатний красивий святковий кекс - Панеттоне.
італійський різдвяний кекс - фото крок 20
Кекс вийшов з приємним шоколадним смаком і легким відтінком цитруса, зовсім несолодкий. Від душі рекомендую приготувати!

Схожі рецепти