Кекс різдвяний з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не ввели сімейну традицію щорічно піч апетитний і дуже смачний різдвяний кекс з сухофруктами в домашніх умовах, тоді рекомендую взяти на замітку цей рецепт.
Хочу запропонувати вам досить простий рецепт, як приготувати різдвяний кекс з сухофруктами. При бажанні ви можете спекти його з начинкою. Класичний варіант - це марципан, але можна експериментувати. Це чудова святкова випічка, яка припаде до смаку і дорослим, і малюкам.
- Борошно - 250 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 40 грам
- Жовток - 1 штука
- Цедра цитрусових - 1 Чайна ложка
- Сухофрукти - 200 грам
1. У глибокій мисці з'єднайте половину борошна, щіпку солі, дріжджі, жовток і тепле молоко. Все як слід перемішайте і залиште хвилин на 15-20.
2. Паралельно промийте сухофрукти і як слід обсушити.
3. У мисочку всипте борошно, додайте олію. Вимішайте як слід не менше 15 хвилин, щоб тісто було м'яким.
4. Додайте цедру і інші добавки (використовувати в рецепт приготування різдвяного кексу з сухофруктами можна також сушені ягоди).
5. Акуратно вимісити, скачайте в кульку, накрийте чистим рушником і залиште в теплі хвилин на 30-40.
6. Після розкачайте трохи.
7. Розімніть як слід і сформуйте рулетик. Залиште ще хвилин на 20.
8. Після підготуйте лист, застеливши його пергаментом. Викладіть кекс і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
9. Випікайте хвилин 35-40. Після дістаньте, змастіть цукровим або лимонним сиропом для блиску.
10. Після охолодження різдвяний кекс з сухофруктами в домашніх умовах можна присипати цукровою пудрою, наприклад.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!