Рецепт Різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами фото

Різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Горіхи , Сухофрукти
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Щороку напередодні свят шукаю цікаві рецепти страв, щоб порадувати своїх близьких і друзів. Поділюся своїм рецептом, як приготувати різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами.

Опис приготування:

Різдвяний пиріг, приготований за таким рецептом, виходить дуже ароматним, смачним і поживним. Можна використовувати будь-які сухофрукти і горіхи за смаком, у мене був мікс з горіхів і сухофруктів, тому пиріг вийшов неймовірно смачним. В якості прикраси використовував тісто, яке вирізав спеціальними формами і виклав поверх начинки.

  • Борошно - 370 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Мандарин - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сухофрукти - 250 грам
  • Алкоголь - 150 грам
  • Горіхи - 125 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Спеції - 1 Чайна ложка (гвоздика, мускатних горіх, кардамон)
  • Мед - 175 грам
  • Тростинний цукор - 100 грам
  • Вода - 2 чайних ложки
  • Білок - 1 штука
  • Вишня - За смаком
  • М'ята - За смаком
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 1
1. Мандарини гарненько мою в теплій воді, а потім витираю їх насухо. За допомогою дрібної терки знімаю цедру.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 2
2. Масло нарізаю шматочками і перекладаю в сотейник, додаю подрібнену цедру і відправляю на вогонь, перемішую і нагріваю до розчинення масла, після прибираю його з вогню.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 3
3. В остигле масло вводжу яйця, 50 грам цукрового піску і сіль, перемішую віночком.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 4
4. Після яєць відразу ввожу 320 грам просіяного борошна і перемішую, замішую тісто щільне, скачують його кулькою.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 5
5. Розкочую тонко тісто (близько 2-3 міліметрів), укладаю його в форму для випікання, відправляю в холодильник на 15 хвилин (туди ж відправляю і залишки тіста).
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 6
6. Мандарини, з яких раніше знімав цедру, очищаю від шкірки і поділяю на дольки.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 7
7. Всі сухофрукти нарізаю невеликими шматочками і перекладаю в сотейник, додаю всі спеції і алкоголь, відправляю на слабкий вогонь і мучуся близько 20 хвилин.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 8
8. Через 20 хвилин знімаю суміш з вогню і остуджують, вся рідина за цей час випарувалася.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 9
9. Сухофрукти перекладаю в миску, додаю подрібнені горіхи, 50 грам борошна і мандарини, перемішую.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 10
10. В сотейник кладу мед, тростинний цукор і воду, варю після закипання до розчинення цукрових крупинок, а потім ще 3-5 хвилин, після цього прибираю суміш з вогню.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 11
11. Гарячою сумішшю заливаю сухофрукти, горіхи і мандарини, гарненько перемішую.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 12
12. Дістаю з холодильника форму з тестом, перекладаю начинку в форму і акуратно її розподіляю.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 13
13. Залишки тесту розкочують тонко і спеціальними формами вирізаю фігурки.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 14
14. Розкладаю фігурки поверх начинки і змащую все білком, відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
різдвяний пиріг з сухофруктами і горіхами - фото крок 15
15. Готовий пиріг дістаю з печі, прикрашаю ягодами вишні і м'ятою. Смачного!

Схожі рецепти