Пиріг з горіхами і сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний здобний пиріг з горішками, родзинками, курагою, легкою ноткою рому і пряним запахом кориці - чудова домашня випічка до чаю або кави, яку можна взяти і на роботу. Дивіться рецепт!
Пиріг з сухофруктами можна урізноманітнити цукатами або шоколадною крихтою. До речі, соду я іноді заміняю на розпушувач, результат виходить чудовий: тісто щільне, але пишне. Для приготування пирога з горіхами і сухофруктами я взяла лісові горіхи, НЕ обсмажені. Пару раз робила з волоськими горіхами, але тоді варто додати чорнослив, адже він просто чудово поєднується з волоськими горіхами!
- Маргарин або вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - 200 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Коньяк або ром - 4-6 Ст. Ложок
Заздалегідь дістаньте з холодильника масло вершкове (або маргарину), дайте йому розм'якнути. Так буде легше збивати його з цукром.
Збийте масло з цукром міксером.
Збийте масло з цукром міксером.
Яйця razbeyte, відокремте жовтки від білків. Жовтки додайте до масла з цукром.
Гарненько збийте.
Додайте корицю і імбир, знову все перемішайте.
Горіхи рекомендую запарити окропом хвилин на 5, щоб лушпиння легко зчистити, а потім порубати їх ножем на маленькі шматочки. Додайте до основної маси, перемішайте ложкою.
Також залийте окропом і курагу з родзинками, сухофрукти так будуть м'якше. Курагу потім дрібно поріжте, родзинки не треба. Посипте або обваляйте в столовій ложці борошна сухофрукти, додайте їх до тесту.
Потім всипте просіяне борошно, негашене соду, влийте молоко і ретельно, але акуратно все перемішайте.
Білки, що спочатку відокремили від жовтків, збийте в білу піну, додавайте їх поступово в тісто, перемішуючи знизу вгору.
Білки, що спочатку відокремили від жовтків, збийте в білу піну, додавайте їх поступово в тісто, перемішуючи знизу вгору.
Форму для випікання можете змастити злегка маслом вершковим, викладіть і розрівняйте тісто.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 50, готовність перевіряйте зубочисткою.
Готовий пиріг за бажанням можете розрізати і просочити коньяком або ромом. Якщо їсти будуть і діти, крок, само собою, пропустіть.
Готовий пиріг за бажанням можете розрізати і просочити коньяком або ромом. Якщо їсти будуть і діти, крок, само собою, пропустіть.
Виходить щільний, смачний пиріг з прекрасною начинкою. Приємного чаювання!