Кекс з горіхами і сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Зробити смачний кекс дуже легко. Усе, що потрібно, це слідувати моїм рецептом, як приготувати кекс з горіхами і сухофруктами. Це чудове частування до сімейного чаювання або посиденьок з друзями.
Кекс виходить дихаючим, трохи вологим всередині. Його можна приготувати з різними сухофруктами і горіхами, а краще використовувати їх асорті (але можна обійтися і без них). Готовий кекс перед подачею прикрашаю цукровою пудрою.
- Борошно - 0, 4 кілограма
- Вівсяні пластівці - 200 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Ваніль - За смаком
- Кока Кола - 250 мілілітрів
- Сухофрукти і горіхи - 200-300 грам
- Цукрова пудра - За смаком
1. Яйця вбийте в чашу міксера і збийте вінчиком до пишної піни. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі, після чого влийте його тонкою цівкою до збитих яєць.
2. Перемішайте масу міксером і поступово вводите ваніль, порційно всипати цукровий пісок. Вимкніть міксер і покладіть розпушувач, соду, сіль.
3. Додайте до тесту вівсяні пластівці, перемішайте вміст чаші ложкою.
4. В два заходи влийте кока-колу, перемішайте ложкою.
5. Борошно просійте і всипте порційно в чашу, замішайте тісто.
6. Сухофрукти заздалегідь запарьте в теплій воді, а потім подрібніть разом з горіхами і додайте в тісто.
7. Форму для випікання застеліть пергаментом, змастіть його рослинним маслом, вилийте тісто, рівномірно розподіліть його.
8. Випікаєте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 годину, потім не поспішайте діставати його з форми і залиште на 20 хвилин. Готовий кекс прикрасьте цукровою пудрою.