Хліб з сухофруктами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Домашній ароматний і дуже смачний хліб з горіхами і сухофруктами, та ще й приготовлений своїми руками - що може бути смачніше і корисніше? Ваші домочадці будуть вам вдячні за такий хлібець.
Домашній ароматний смачний хліб, та ще й з добавками - аромат хліба приверне на кухню всіх, хто є в домі. Такий хліб не тільки дуже смачний, але і корисний. А приготувати такий хліб не так і складно, як здається. Переконайтеся в цьому - в даному рецепті докладно розказано і показано, як приготувати хліб з сухофруктами і горіхами. Читаємо, купуємо все необхідне і випікаємо смачний хліб на радість собі і рідним:)
- Борошно пшеничне - 375 грам
- Борошно житнє шпалерна - 125 грам
- Чорнослив - 75 грам
- Чорнослив - 75 грам
- Funduk - 75 грам (або волоські, арахіс, фісташки або суміш)
- Дріжджі сухі - 6 грам
- Вода - 350 мілілітрів
- Сіль - 10 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
Курагу і чорнослив заливаємо окропом на 2-3 хвилини. Потім обсушити і наріжемо на невеликі шматочки.
Наливаємо в невелику мисочку трохи теплої води від 350 мл, розводимо в ній мед і всипаємо сухі дріжджі. Ретельно розмішуємо і потім додамо решту воду і перемішаємо.
У велику миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо житнє, розмішуємо.
Додаємо до борошна сіль і розведені дріжджі. І замішуємо тісто.
Додаємо до тесту сухофрукти і горіхи. Можна горіхи додати цілими, а можна трохи подрібнити.
Вимішуємо тісто з сухофруктами і горіхами. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце приблизно на годину, нехай підходить.
Тісто має зрости приблизно в три рази.
Дістаємо тісто, злегка обминали і формуємо. Викладаємо на деко, рясно посипаний борошном. Посипаємо і наш майбутній хліб борошном і накриваємо рушником - нехай підійде на деку рази в два.
Розігріваємо духовку до 250 градусів. Коли хліб підійде, бризкає в духовку водою, зменшуємо температуру до 220 і ставимо випікатися хліб на 5 хв, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 30 хв. Можна поставити на дно духовки ємність з водою.