Кекс з сухофруктами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Класична випічка для багатьох європейських країн - кекси. Вони подаються практично на всіх святах. На своїй кухні я найчастіше запікаю їх в будній день. Наприклад, люблю робити даний рецепт.
І ви теж можете дізнатися про те, як приготувати кекс з сухофруктами і горіхами. Тут дуже багато солодких добавок, тому шматочок такої випічки, з'їдений вранці з чаєм, зарядить мозок на кілька годин. Мої діти обожнюють цей рецепт, думаю, що і для вас він виявиться одним з улюблених на кожен день.
- Маргарин - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Волоський горіх - 1 Склянка
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 10 грам
Чорнослив без кісточок промийте і наріжте на дрібні шматочки.
Курагу теж помийте і наріжте, а родзинки промийте та висушіть.
Горіхи подрібнити ножем на середні шматочки.
Яйця збийте віночком з цукром. Додайте до них борошно. Замішайте масу. В кінці внесіть соду, гаситься оцтом.
Розтопіть маргарин, але ні в якому разі не доводьте до кипіння. Влийте його в тісто разом з соком половини лимона і медом. Все добре перемішайте.
В кінці в тісто додайте всі сухофрукти і горіхи. Форму для випічки трохи змастіть маслом. Влийте в неї тісто.
Запікайте кекс при 160 градусах в гарячій духовці протягом 35 хвилин. Приємного чаювання!