Рецепт Panforte (італійський різдвяний пиріг) фото

Panforte (італійський різдвяний пиріг)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Панфорте в перекладі з італійської означає"камінь" . Цей пиріг відрізняється тим, що він виходить досить твердим, та й готується абсолютно не так, як ми звикли піч звичайні пироги.

Опис приготування:

Якщо вам стало цікаво дізнатися, як приготувати"Панфорте" (італійський різдвяний пиріг), то зробити це можна, просто уважно прочитавши цей рецепт. Цей незвичайний пиріг більше нагадує звичні для нас цукерки"грильяж" . Він дуже смачний, так як в ньому багато горіхів і сухофруктів.

  • Горіхи бразильські - 125 грам
  • Мигдаль - 80 грам
  • Інжир сушений - 95 грам
  • Чорнослив - 125 грам
  • Імбир - 50 грам
  • Ізюм - 55 грам
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 35 грам
  • Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
  • Коріандр мелений - 1/2 чайних ложки
  • Гвоздика мелена - 1/2 чайних ложки
  • Мед - 60 мілілітрів
  • Цукор - 55 грам
  • Вода - 1 Ст. Ложка
Panforte (італійський різдвяний пиріг) - фото крок 1
Візьміть будь-яку силіконову формочку для випікання. Прекрасно підійде кругла або овальна. Складіть в неї все сухофрукти і горіхи. Перемішайте інгредієнти.
Panforte (італійський різдвяний пиріг) - фото крок 2
До сухофруктам додайте просіяні какао-порошок і борошно. Також додайте спеції. Бажано, щоб гвоздика, мускатний горіх і коріандр були свіжомеленим.
Panforte (італійський різдвяний пиріг) - фото крок 3
У сотейник з товстим дном влийте воду, покладіть цукор і додайте мед. На повільному вогні розігрійте інгредієнти до ста шістнадцяти градусів, варіть дві хвилини, постійно помішуючи.
Panforte (італійський різдвяний пиріг) - фото крок 4
Вилийте отриману карамель в силіконову форму з горіхами і сухофруктами. Ретельно все перемішайте і поставте в духовку, розігріту до ста шістдесяти градусів. Випікайте сорок хвилин, пиріг повинен стати щільним і затвердіти. Дістаньте вийшов пиріг із силіконової форми, загорніть його у фольгу і поставте в холодильник на ніч. Готовий пиріг прикрасьте за власним бажанням.

Схожі рецепти