Panforte (італійський різдвяний пиріг)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Панфорте в перекладі з італійської означає"камінь" . Цей пиріг відрізняється тим, що він виходить досить твердим, та й готується абсолютно не так, як ми звикли піч звичайні пироги.
Опис приготування:
Якщо вам стало цікаво дізнатися, як приготувати"Панфорте" (італійський різдвяний пиріг), то зробити це можна, просто уважно прочитавши цей рецепт. Цей незвичайний пиріг більше нагадує звичні для нас цукерки"грильяж" . Він дуже смачний, так як в ньому багато горіхів і сухофруктів.
- Горіхи бразильські - 125 грам
- Мигдаль - 80 грам
- Інжир сушений - 95 грам
- Чорнослив - 125 грам
- Імбир - 50 грам
- Ізюм - 55 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 35 грам
- Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
- Коріандр мелений - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 1/2 чайних ложки
- Мед - 60 мілілітрів
- Цукор - 55 грам
- Вода - 1 Ст. Ложка
Візьміть будь-яку силіконову формочку для випікання. Прекрасно підійде кругла або овальна. Складіть в неї все сухофрукти і горіхи. Перемішайте інгредієнти.
До сухофруктам додайте просіяні какао-порошок і борошно. Також додайте спеції. Бажано, щоб гвоздика, мускатний горіх і коріандр були свіжомеленим.
У сотейник з товстим дном влийте воду, покладіть цукор і додайте мед. На повільному вогні розігрійте інгредієнти до ста шістнадцяти градусів, варіть дві хвилини, постійно помішуючи.
Вилийте отриману карамель в силіконову форму з горіхами і сухофруктами. Ретельно все перемішайте і поставте в духовку, розігріту до ста шістдесяти градусів. Випікайте сорок хвилин, пиріг повинен стати щільним і затвердіти. Дістаньте вийшов пиріг із силіконової форми, загорніть його у фольгу і поставте в холодильник на ніч. Готовий пиріг прикрасьте за власним бажанням.