Рецепт Panforte (італійський різдвяний пиріг) фото

Panforte (італійський різдвяний пиріг)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Пироги

Панфорте в перекладі з італійської означає "камінь" . Цей пиріг відрізняється тим, що він виходить досить твердим, та й готується абсолютно не так, як ми звикли піч звичайні пироги.

Якщо вам стало цікаво дізнатися, як приготувати "панфорте" (італійський різдвяний пиріг), то зробити це можна, просто уважно прочитавши цей рецепт. Цей незвичайний пиріг більше нагадує звичні для нас цукерки "грильяж" . Він дуже смачний, так як в ньому багато горіхів і сухофруктів.

  • Горіхи бразильські - 125 грам
  • Мигдаль - 80 грам
  • Інжир сушений - 95 грам
  • Чорнослив - 125 грам
  • Імбир - 50 грам
  • Ізюм - 55 грам
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 35 грам
  • Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
  • Коріандр мелений - 1/2 чайних ложки
  • Гвоздика мелена - 1/2 чайних ложки
  • Мед - 60 мілілітрів
  • Цукор - 55 грам
  • Вода - 1 Ст. Ложка
Panforte (італійський різдвяний пиріг) - фото крок 1
Візьміть будь-яку силіконову формочку для випікання. Прекрасно підійде кругла або овальна. Складіть в неї все сухофрукти і горіхи. Перемішайте інгредієнти.
Panforte (італійський різдвяний пиріг) - фото крок 2
До сухофруктам додайте просіяні какао-порошок і борошно. Також додайте спеції. Бажано, щоб гвоздика, мускатний горіх і коріандр були свіжомеленим.
Panforte (італійський різдвяний пиріг) - фото крок 3
У сотейник з товстим дном влийте воду, покладіть цукор і додайте мед. На повільному вогні розігрійте інгредієнти до ста шістнадцяти градусів, варіть дві хвилини, постійно помішуючи.
Panforte (італійський різдвяний пиріг) - фото крок 4
Вилийте отриману карамель в силіконову форму з горіхами і сухофруктами. Ретельно все перемішайте і поставте в духовку, розігріту до ста шістдесяти градусів. Випікайте сорок хвилин, пиріг повинен стати щільним і затвердіти. Дістаньте вийшов пиріг із силіконової форми, загорніть його у фольгу і поставте в холодильник на ніч. Готовий пиріг прикрасьте за власним бажанням.

Схожі рецепти