Panforte
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати панфорте, обов'язково подивіться цей рецепт, адже такий десерт припаде до смаку не тільки вам, але всім любителям шоколаду, горіхів, меду і ароматних прянощів!
Якщо ви хоча б раз пробували знамениту італійську випічку під назвою панфорте, ви точно пам'ятаєте її прекрасний смак! поєднання горіхів, прянощів, чорного шоколаду, меду і апельсинових цукатів не просто манить, воно зводить з розуму своїм виглядом і ароматом. Вам неодмінно варто приготувати панфорте будинку для своїх рідних і гостей, ви їх дуже приємно порадуєте такий випічкою. Панфорте також відмінно підходить для швидкого і смачного перекусу, так як дає багато енергії. Зберігати панфорте можна в закритій тарі до шести місяців.
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Какао-порошок - 40 грам
- Цукор - 180 грам
- Мед - 180 грам
- Розпушувач - 4 грами
- Мелена кориця - 4 грами
- Мелений імбир - 4 грами
- Мелений мускатний горіх - 2 грами
- Цукати з апельсинових кірок - 120 грам
- Мигдаль цілий - 150 грам
- Фундук цілий - 150 грам
- Шоколад чорний - 80 грам
1. Висипати на деко фундук рівномірним шаром і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Горіхи викладіть на рушник, прикрийте і зніміть шкірку з горіхів, злегка потерши їх про рушник.
2. Рівномірним шаром висипте на деко мигдаль і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Остигнули горіхи крупно порубати.
3. У мисці змішайте просіяне борошно, какао-порошок, розпушувач, корицю, імбир, мускатний горіх, дрібно нарізану чорний шоколад, нарізані цукати і горіхи. У каструлі з'єднайте мед, цукор і проваріть до золотистого кольору.
4. Гарячу карамель відразу влийте в гарячу суміш так, щоб вона не потрапила на стінки миски. Перемішайте і рівномірно розподіліть в форму, застелену папером для випічки і змащену вершковим маслом.
5. Надішліть в розігріту до 150 градусів духовку на 35-40 хвилин. Повністю остудіть панфорте в формі, потім витягніть його і посипте какао-порошком. Смачного!