Повітряний кекс з коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Коньяк і терпка лимонна цедра в цьому кексі - чудове поєднання. Окремо збиті білки надають випічці неймовірно ніжну, тане текстуру. Замість Коньяку ви можете використовувати ром або бренді
Кількість порцій: 8-10
- Вершкове масло - 240 грам (кімнатної температури)
- Мука - 200 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 4 штуки (великих)
- Цукор - 1 Склянка (використовується частинами)
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Лимонна цедра терта - 1, 5 чайних ложки
1. Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити маслом і посипати борошном форму для кексу. Просіяти борошно на вощений папір, а потім додати розпушувач і дрібку солі. Просіяти суміш ще два рази. Пересипати в миску.
2. Розділити яйця на білки і жовтки. За допомогою електричного міксера збити яєчні білки в мисці в густу піну, а потім поступово додати 1/2 чашки (100 г) цукру, приблизно по дві столові ложки за один раз. В окремій мисці збити міксером вершкове масло до крему. Додати решту 6 столових ложок цукру і збити. В іншій мисці збити жовтки до лимонного кольору, а потім додати Коньяк і лимонну цедру, а також збите вершкове масло.
Поступово додати просіяне борошно в жовткову суміш. Поступово додати збиті яєчні білки і акуратно перемішати, поки тісто не стане однорідним.
Поступово додати просіяне борошно в жовткову суміш. Поступово додати збиті яєчні білки і акуратно перемішати, поки тісто не стане однорідним.
3. Вилити тісто в підготовлену форму і випікати в духовці від 35 до 45 хвилин.
4. Дати охолонути у формі 10 хвилин, потім витягти з форми і дати охолонути повністю.