Рецепт Повітряний кекс з коньяком фото

Повітряний кекс з коньяком
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Кекси

Коньяк і терпка лимонна цедра в цьому кексі - чудове поєднання. Окремо збиті білки надають випічці неймовірно ніжну, тане текстуру. Замість Коньяку ви можете використовувати ром або бренді

Кількість порцій: 8-10
  • Вершкове масло - 240 грам (кімнатної температури)
  • Мука - 200 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Яйця - 4 штуки (великих)
  • Цукор - 1 Склянка (використовується частинами)
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Лимонна цедра терта - 1, 5 чайних ложки
повітряний кекс з Коньяком - фото крок 1
1. Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити маслом і посипати борошном форму для кексу. Просіяти борошно на вощений папір, а потім додати розпушувач і дрібку солі. Просіяти суміш ще два рази. Пересипати в миску.
повітряний кекс з Коньяком - фото крок 2
2. Розділити яйця на білки і жовтки. За допомогою електричного міксера збити яєчні білки в мисці в густу піну, а потім поступово додати 1/2 чашки (100 г) цукру, приблизно по дві столові ложки за один раз. В окремій мисці збити міксером вершкове масло до крему. Додати решту 6 столових ложок цукру і збити. В іншій мисці збити жовтки до лимонного кольору, а потім додати Коньяк і лимонну цедру, а також збите вершкове масло.
Поступово додати просіяне борошно в жовткову суміш. Поступово додати збиті яєчні білки і акуратно перемішати, поки тісто не стане однорідним.
повітряний кекс з Коньяком - фото крок 3
3. Вилити тісто в підготовлену форму і випікати в духовці від 35 до 45 хвилин.
повітряний кекс з Коньяком - фото крок 4
4. Дати охолонути у формі 10 хвилин, потім витягти з форми і дати охолонути повністю.

Схожі рецепти