Рецепт Повітряний кекс фото

Повітряний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Різдво
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Порадуйте своїх близьких неймовірно ніжним, м'яким і злегка вологим лимонним кексом, який просто тане в роті! цікаво? Тоді я вам розповім, як приготувати повітряний кекс легко і просто!

Опис приготування:

Лимонний кекс - це традиційне американське і англійське ласощі. Виходить він неймовірно ароматним, ніжним і повітряним. Щоб приготувати повітряний кекс, рекомендую скористатися круглою спеціальною формою для кексів або прямий довгою і неглибокою. Не варто намагатися зробити дуже високий кекс, він може не пропектися.

  • Лимони - 3 штуки
  • Цукор - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Масло рослинне - 40 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 165 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 25 грам
  • Молоко - 30 грам
  • Вершки 33% - 60 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
повітряний кекс - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
повітряний кекс - фото крок 2
Натріть цедру двох лимонів.
повітряний кекс - фото крок 3
З самих лимонів вичавіть сік.
повітряний кекс - фото крок 4
Цукор збийте з вершковим маслом (бажано його дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно розм'якшилося). Збивайте міксером хвилин 5.
повітряний кекс - фото крок 5
Додайте до цукру з маслом цедру і сік лимонів, рослинна олія. Все добре перемішайте.
повітряний кекс - фото крок 6
Додайте два цілих яйця і один жовток. Перемішайте.
повітряний кекс - фото крок 7
В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль, кукурудзяний крохмаль.
повітряний кекс - фото крок 8
Додайте поступово сухі інгредієнти в основну масу, паралельно вливаючи молоко.
повітряний кекс - фото крок 9
Збийте вершки міксером на великій швидкості, додайте їх акуратно в тісто.
повітряний кекс - фото крок 10
Потім тісто перекладіть у форму для кексу. Важливий момент: якщо ви хочете, щоб кекс пропікся і був повітряним, Не робіть шар тіста занадто високим.
повітряний кекс - фото крок 11
Кекс випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці хвилин 40-50. Перевіряйте готовність шпажкою, вона повинна виходити сухою. А також у кексу повинна з'явитися рум'яна кірочка.
Якщо хочете, щоб кекс був більш розсипчастим, тримайте його довше в духовці (хвилин 10-15).
повітряний кекс - фото крок 12
Приємного чаювання!

Схожі рецепти