Повітряний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте своїх близьких неймовірно ніжним, м'яким і злегка вологим лимонним кексом, який просто тане в роті! цікаво? Тоді я вам розповім, як приготувати повітряний кекс легко і просто!
Лимонний кекс - це традиційне американське і англійське ласощі. Виходить він неймовірно ароматним, ніжним і повітряним. Щоб приготувати повітряний кекс, рекомендую скористатися круглою спеціальною формою для кексів або прямий довгою і неглибокою. Не варто намагатися зробити дуже високий кекс, він може не пропектися.
- Лимони - 3 штуки
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Масло рослинне - 40 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 165 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 25 грам
- Молоко - 30 грам
- Вершки 33% - 60 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Натріть цедру двох лимонів.
З самих лимонів вичавіть сік.
Цукор збийте з вершковим маслом (бажано його дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно розм'якшилося). Збивайте міксером хвилин 5.
Додайте до цукру з маслом цедру і сік лимонів, рослинна олія. Все добре перемішайте.
Додайте два цілих яйця і один жовток. Перемішайте.
В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль, кукурудзяний крохмаль.
Додайте поступово сухі інгредієнти в основну масу, паралельно вливаючи молоко.
Збийте вершки міксером на великій швидкості, додайте їх акуратно в тісто.
Потім тісто перекладіть у форму для кексу. Важливий момент: якщо ви хочете, щоб кекс пропікся і був повітряним, Не робіть шар тіста занадто високим.
Кекс випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці хвилин 40-50. Перевіряйте готовність шпажкою, вона повинна виходити сухою. А також у кексу повинна з'явитися рум'яна кірочка.
Якщо хочете, щоб кекс був більш розсипчастим, тримайте його довше в духовці (хвилин 10-15).
Якщо хочете, щоб кекс був більш розсипчастим, тримайте його довше в духовці (хвилин 10-15).
Приємного чаювання!