Рис повітряний в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили поласувати пам'ятними ще з дитинства вкусняшками, то вас порадує цей простий, але цікавий рецепт рису повітряного в карамелі. Здається, що приготує його складно, але це не так!
1. Перед тим як приготувати рис повітряний в карамелі, самостійно підготуйте основний компонент. Для цього зваріть пропарений довгий рис звичайним способом. Необхідно три склянки цієї крупи.
2. Готовий рис підсушіть в теплій духовці (при 80 градусах). Для нормального висушування рису знадобиться пару годин.
3. Тепер обсмажте рис в киплячій олії на сковорідці. Зернятка будуть миттєво вибухати як тільки потраплять в гарячу олію. Його налийте так, щоб воно покрило дно на 3 см. Зерна рису поміняють колір.
4. Тепер саме час застелити пекарської папером форму і висипати в неї повітряний рис.
5. Візьміть каструлю з товстим дном. Розтопити вершкове масло, сіль его. Викладіть нарізані шматочки зефіру. Розплавте зефір на маленькому вогні. Помішуйте безперервно. Додайте ванільку. Плавлений зефір придбає креязикай відтінок.
6. Коли розплавиться зефір, миттєво залийте ним повітряний рис. Інтенсивно перемішуйте. Потім зверху добре притисніть руками. Залиште остигати (краще на всю ніч). Вранці поріжте його на шматочки і угощайтесь.
- Мал - 3 склянки
- Вода - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Вершкове масло - 42 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
1. Перед тим як приготувати рис повітряний в карамелі, самостійно підготуйте основний компонент. Для цього зваріть пропарений довгий рис звичайним способом. Необхідно три склянки цієї крупи.
2. Готовий рис підсушіть в теплій духовці (при 80 градусах). Для нормального висушування рису знадобиться пару годин.
3. Тепер обсмажте рис в киплячій олії на сковорідці. Зернятка будуть миттєво вибухати як тільки потраплять в гарячу олію. Його налийте так, щоб воно покрило дно на 3 см. Зерна рису поміняють колір.
4. Тепер саме час застелити пекарської папером форму і висипати в неї повітряний рис.
5. Візьміть каструлю з товстим дном. Розтопити вершкове масло, сіль его. Викладіть нарізані шматочки зефіру. Розплавте зефір на маленькому вогні. Помішуйте безперервно. Додайте ванільку. Плавлений зефір придбає креязикай відтінок.
6. Коли розплавиться зефір, миттєво залийте ним повітряний рис. Інтенсивно перемішуйте. Потім зверху добре притисніть руками. Залиште остигати (краще на всю ніч). Вранці поріжте його на шматочки і угощайтесь.