Ананаси в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Любителям фруктових десертів варто звернути увагу на цей дуже простий рецепт ананасів в карамелі. Це може бути як окреме ласощі, так і доповнення до морозива, наприклад.
Використовувати в рецепті приготування ананасів в карамелі можна як свіжі фрукти, так і консервовані. У першому випадку доведеться збільшити кількість цукру і (трохи) час приготування. Цей апетитний десерт - справжня знахідка для тих, хто любить ласощі на швидку руку.
- Ананаси - 560 грам
- Коричневий цукор - 100 грам
1. Свіжий ананас потрібно очистити і нарізати невеликими кубиками, видаливши серцевину. З консервованим фруктом все простіше: можна відразу купити ананаси, порізані кубиками, але нам також підійдуть такі фрукти і кільцями (їх слід нарізати невеликими шматочками).
2. Викладіть нарізані ананаси на сковороду з високими бортиками. Розігріти трохи сковороду.
3. Зверху додайте коричневий (можна використовувати і звичайний білий) цукор.
4. Акуратно перемішайте дерев'яною лопаткою, смажте на повільному вогні.
5. Карамель повинна стати густий, коричневої і повністю покрити ананаси. У цей момент ананаси в карамелі в домашніх умовах готові. Їх потрібно відразу знімати з вогню і подавати до столу.