Апельсини в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Любителі фруктових десертів, зверніть увагу на цей вельми простий рецепт апельсинів в карамелі. Це дуже ароматний, апетитний десерт, який можна поєднувати з морозивом або випічкою, наприклад.
Дивовижні апельсини в карамелі в домашніх умовах можна подавати самостійно або в поєднанні з вершковими десертами, наприклад. При бажанні можна доповнити цей рецепт і іншими цитрусовими: мандаринами або лимонами, наприклад.
- Апельсин - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка(+ вода)
- Вода - 1/3 склянки
1. Апельсини потрібно вимити і трохи обсушити. Гострим ножем зріжте шкірку. В даному випадку використовуються червоні, так звані сицилійські апельсини, проте можна взяти і класичні.
2. Наріжте тонкими кружечками м'якоть.
3. Буде потрібно форма, в яку можна викласти апельсини в один шар.
4. Тепер можна зайнятися карамеллю. У невеликій сотейник або каструльку насипте цукор.
5. Налийте воду, поставити на вогонь.
6. Розведіть кукурудзяний крохмаль з невеликою кількістю води, влейте в сотейник. Доведіть до кипіння. Додати в цей простий рецепт апельсинів в карамелі можна також ароматні спеції - ваніль або корицю, наприклад.
7. Карамель повинна увариться, загуснути і стати приємного коричневого кольору.
8. Потрібно зняти її з вогню і відразу залити апельсини.
9. Залиште апельсини в карамелі в домашніх умовах до повного охолодження, а потім на 1 годину відправте в холодильник.