Повітряний рис в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Напевно хоча б раз ви пробували ці ласощі. А ви знали, що повітряний рис в карамелі без праці можна приготувати і в домашніх умовах. Це зовсім не складно, варто тільки запам'ятати цей рецепт.
У класичному рецепті повітряного рису в карамелі використовується самий звичайний круглий рис. Якщо його правильно приготувати, то від покупного ласощі наше блюдо буде просто не відрізнити.
1. Отже, для початку необхідно залити рис великою кількістю води і відправити на вогонь. Після закипання варити близько 20 хвилин, помішуючи, щоб рис не злипався.
2. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.
3. Викласти на паперовий рушник, обсушити як слід.
4. Але і цього мало. Тепер потрібно викласти рис тонким шаром на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку. При низькій температурі витримати його близько 1, 5 годин. Це дасть можливість повністю висушити рис.
5. Рослинна олія налити на сковороду, розігріти як слід і невеликими порціями викладати рис.
6. Буквально на очах рис почне стає повітряним. Його відразу потрібно зняти зі сковороди і викласти на паперовий рушник.
7. Рис потрібно остудити і обсушити від масла.
8. На окремій сковороді розтопити вершкове масло.
9. Всипати цукор (в приготуванні повітряного рису в карамелі можна використовувати як білий, так і коричневий цукор).
10. На повільному вогні, постійно помішуючи, розтопити цукор.
11. Подрібнити жувальний зефір і додати на сковороду.
12. Додати дрібку солі і ваніліну. Це дуже важливий етап: карамель не повинна горіти.
13. Підготувати форму, застелити її пергаментом і змастити його вершковим маслом.
14. У сковороду з карамеллю викласти рис, як слід перемішати і відразу зняти з вогню.
15. Перекласти рис у форму рівним шаром і залишити до повного охолодження.
От і все, апетитний повітряний рис в карамелі в домашніх умовах готовий.
- Мал - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Жувальний зефір - 100 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Отже, для початку необхідно залити рис великою кількістю води і відправити на вогонь. Після закипання варити близько 20 хвилин, помішуючи, щоб рис не злипався.
2. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.
3. Викласти на паперовий рушник, обсушити як слід.
4. Але і цього мало. Тепер потрібно викласти рис тонким шаром на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку. При низькій температурі витримати його близько 1, 5 годин. Це дасть можливість повністю висушити рис.
5. Рослинна олія налити на сковороду, розігріти як слід і невеликими порціями викладати рис.
6. Буквально на очах рис почне стає повітряним. Його відразу потрібно зняти зі сковороди і викласти на паперовий рушник.
7. Рис потрібно остудити і обсушити від масла.
8. На окремій сковороді розтопити вершкове масло.
9. Всипати цукор (в приготуванні повітряного рису в карамелі можна використовувати як білий, так і коричневий цукор).
10. На повільному вогні, постійно помішуючи, розтопити цукор.
11. Подрібнити жувальний зефір і додати на сковороду.
12. Додати дрібку солі і ваніліну. Це дуже важливий етап: карамель не повинна горіти.
13. Підготувати форму, застелити її пергаментом і змастити його вершковим маслом.
14. У сковороду з карамеллю викласти рис, як слід перемішати і відразу зняти з вогню.
15. Перекласти рис у форму рівним шаром і залишити до повного охолодження.
От і все, апетитний повітряний рис в карамелі в домашніх умовах готовий.