Рецепт Повітряний рис в карамелі фото

Повітряний рис в карамелі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал , Карамель
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Десерти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Напевно хоча б раз ви пробували ці ласощі. А ви знали, що повітряний рис в карамелі без праці можна приготувати і в домашніх умовах. Це зовсім не складно, варто тільки запам'ятати цей рецепт.

Опис приготування:

У класичному рецепті повітряного рису в карамелі використовується самий звичайний круглий рис. Якщо його правильно приготувати, то від покупного ласощі наше блюдо буде просто не відрізнити.

1. Отже, для початку необхідно залити рис великою кількістю води і відправити на вогонь. Після закипання варити близько 20 хвилин, помішуючи, щоб рис не злипався.

2. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.

3. Викласти на паперовий рушник, обсушити як слід.

4. Але і цього мало. Тепер потрібно викласти рис тонким шаром на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку. При низькій температурі витримати його близько 1, 5 годин. Це дасть можливість повністю висушити рис.

5. Рослинна олія налити на сковороду, розігріти як слід і невеликими порціями викладати рис.

6. Буквально на очах рис почне стає повітряним. Його відразу потрібно зняти зі сковороди і викласти на паперовий рушник.

7. Рис потрібно остудити і обсушити від масла.

8. На окремій сковороді розтопити вершкове масло.

9. Всипати цукор (в приготуванні повітряного рису в карамелі можна використовувати як білий, так і коричневий цукор).

10. На повільному вогні, постійно помішуючи, розтопити цукор.

11. Подрібнити жувальний зефір і додати на сковороду.

12. Додати дрібку солі і ваніліну. Це дуже важливий етап: карамель не повинна горіти.

13. Підготувати форму, застелити її пергаментом і змастити його вершковим маслом.

14. У сковороду з карамеллю викласти рис, як слід перемішати і відразу зняти з вогню.

15. Перекласти рис у форму рівним шаром і залишити до повного охолодження.

От і все, апетитний повітряний рис в карамелі в домашніх умовах готовий.


  • Мал - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Жувальний зефір - 100 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 100 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
У класичному рецепті повітряного рису в карамелі використовується самий звичайний круглий рис. Якщо його правильно приготувати, то від покупного ласощі наше блюдо буде просто не відрізнити.

1. Отже, для початку необхідно залити рис великою кількістю води і відправити на вогонь. Після закипання варити близько 20 хвилин, помішуючи, щоб рис не злипався.

2. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.

3. Викласти на паперовий рушник, обсушити як слід.

4. Але і цього мало. Тепер потрібно викласти рис тонким шаром на деко, застелене пергаментом, і відправити в розігріту духовку. При низькій температурі витримати його близько 1, 5 годин. Це дасть можливість повністю висушити рис.

5. Рослинна олія налити на сковороду, розігріти як слід і невеликими порціями викладати рис.

6. Буквально на очах рис почне стає повітряним. Його відразу потрібно зняти зі сковороди і викласти на паперовий рушник.

7. Рис потрібно остудити і обсушити від масла.

8. На окремій сковороді розтопити вершкове масло.

9. Всипати цукор (в приготуванні повітряного рису в карамелі можна використовувати як білий, так і коричневий цукор).

10. На повільному вогні, постійно помішуючи, розтопити цукор.

11. Подрібнити жувальний зефір і додати на сковороду.

12. Додати дрібку солі і ваніліну. Це дуже важливий етап: карамель не повинна горіти.

13. Підготувати форму, застелити її пергаментом і змастити його вершковим маслом.

14. У сковороду з карамеллю викласти рис, як слід перемішати і відразу зняти з вогню.

15. Перекласти рис у форму рівним шаром і залишити до повного охолодження.

От і все, апетитний повітряний рис в карамелі в домашніх умовах готовий.

Схожі рецепти