Різдвяний пиріг англійська
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Святкова випічка в різних кухнях світу цікава і смачна по-своєму. Якщо вам до душі експерименти в кулінарії, пропоную взяти на замітку дуже цікавий варіант пирога на Різдво.
Опис приготування:
Хочу розповісти вам, як приготувати різдвяний пиріг англійська з"п'яними" сухофруктами. Це приголомшливий приклад святкової випічки, адже пиріг виходить дивно ніжним, ароматним і неймовірно смачним. Що стосується самих добавок, то ви можете використовувати абсолютно все, що вам до душі: чорнослив, Коран, інжир, родзинки, вишня і т.Д..
- Борошно - 2 склянки(+ 2 столові ложки)
- Цукор - 250 грам(+ 100 грам для карамелі)
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйце - 5 штук
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0.5 чайних ложки
- Кардамон - 0.5 чайних ложки
- Ванільна есенція - 2 чайних ложки
- Вода - 1/4 склянки
- Сухофрукти і ягоди - 1 За смаком
- Ром - 1 Склянка
- Горіхи - 1 Склянка
1. Насамперед зберіть всі сухофрукти, які ви плануєте використовувати. При необхідності наріжте, наприклад, курагу або чорнослив більш дрібно.
2. Викладіть все в зручний контейнер або глибоку миску, залийте ромом. Зробити це потрібно мінімум за 12 годин до початку процесу, але можна залишити і на дві доби. За цей час фрукти повністю вберуть алкоголь.
3. Акуратно перемішайте і залиште.
4. Коли фрукти"сп'яніли" , можна приступати до приготування тіста.
5. Для початку потрібно зварити карамельний сироп. З'єднайте цукор і воду в невеликому сотейнику, поставте на вогонь.
6. Варіть його на повільному вогні до придбання насиченого кольору.
7. Усе, сироп готовий, його можна знімати з вогню.
8. У суміш сухофруктів додайте пару ложок борошна, перемішайте.
9. У глибоку миску просійте сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач.
10. Окреме з'єднайте цукор і розм'якшене вершкове масло.
11. Збийте і додайте яйця.
12. Після - частина сухих інгредієнтів.
13. Влийте половину сиропу, продовжуючи збивати.
14. Після - знову борошно.
15. І залишився сироп.
16. Викладіть в тісто сухофрукти і суміш горіхів. Ретельно перемішайте до однорідності.
17. Викладіть тісто у жароміцних форму, змащену маслом. Я випікаю в двох невеликих.
18. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте до готовності близько 45 хвилин.
19. Остудіть пиріг, наріжте його порційними шматочками. Можна пробувати, що вийшло. Смачного!