Різдвяний пиріг англійська
(покроковий рецепт з фото)
Святкова випічка в різних кухнях світу цікава і смачна по-своєму. Якщо вам до душі експерименти в кулінарії, пропоную взяти на замітку дуже цікавий варіант пирога на Різдво.
Хочу розповісти вам, як приготувати різдвяний пиріг англійська з "п'яними" сухофруктами. Це приголомшливий приклад святкової випічки, адже пиріг виходить дивно ніжним, ароматним і неймовірно смачним. Що стосується самих добавок, то ви можете використовувати абсолютно все, що вам до душі: чорнослив, Коран, інжир, родзинки, вишня і т.Д..
- Борошно - 2 склянки(+ 2 столові ложки)
- Цукор - 250 грам(+ 100 грам для карамелі)
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйце - 5 штук
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0.5 чайних ложки
- Кардамон - 0.5 чайних ложки
- Ванільна есенція - 2 чайних ложки
- Вода - 1/4 склянки
- Сухофрукти і ягоди - 1 За смаком
- Ром - 1 Склянка
- Горіхи - 1 Склянка
1. Насамперед зберіть всі сухофрукти, які ви плануєте використовувати. При необхідності наріжте, наприклад, курагу або чорнослив більш дрібно.
2. Викладіть все в зручний контейнер або глибоку миску, залийте ромом. Зробити це потрібно мінімум за 12 годин до початку процесу, але можна залишити і на дві доби. За цей час фрукти повністю вберуть алкоголь.
3. Акуратно перемішайте і залиште.