Традиційний Англійська Різдвяний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
В Англії Різдвяний пудинг - невід'ємний атрибут Різдва. Печуть такий пудинг за 2-3 місяці до свята, просочують його алкоголем і дбайливо зберігають до самого Різдва.
Цей пудинг готується на водяній бані 4-6 годин. Обов'язково додаються в нього добре просочені коньяком або будь-яким іншим міцним алкоголем сухофрукти, шматочки яблука і хлібні крихти. Та й сам пудинг перед зберіганням теж дуже добре просочують алкоголем. Зате який смачний десерт прикрасить ваш Різдвяний стіл!
- Ізюм - 300 грам(150 темного і 150 світлого)
- Чорнослив сухий - 100 грам
- Імбир - 100 грам(zasakharyennyi)
- Коньяк - 130 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука (окремо сік і цедра)
- Яблуко - 1 штука (нарізати кубиком)
- Мигдаль мелений - 70 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Крихітка хлібна - 50 грам (м'якуш хліба наріжте кубиком)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Цукор - 80 грам
- Мед - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Ванілін - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Гвоздика - 1/4 чайних ложки
- Горіх мускатний - 1/4 чайних ложки
- Імбир порошок - 1/4 чайних ложки
- Джем журавлинний - 2 Ст. Ложки( "махеев' ")
Сухофрукти помийте і замочіть в 100 мл. Коньяку мінімум на добу.
Просіяти борошно з сіллю і спеціями.
Масло збийте з цукром, по одному ввести яйця. У молоці розчинити мед. Додати в тісто, влити олію.
Перемішати.
Перемішати.
Додати мелений мигдаль, нарізане яблуко, хлібні крихти, всі сухофрукти і просіяне борошно зі спеціями. Перемішати.