Рецепт Кюфта турецька фото

Кюфта турецька
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Супи

Фрикаделька - це такий м'ясний суп, основною особливістю якого є рясне використання спецій. Мені кюфта дуже подобається, тому пропоную вам рецепт приготування кюфта турецької.

Готувати кюфту турецьку в домашніх умовах непросто. Для початку необхідно заздалегідь замочити горошок. Коли це зроблено можна приступати до приготування бульйону, куди ми згодом додаємо горох. М'ясо обсмажуємо і кидаємо в бульйон. Те ж саме ми робимо і з іншими інгредієнтами, крім фруктів, картоплі і зелені. Останній етап приготування - додавання гранатового соку.

  • Горох - 3 Ст. Ложки
  • Грудинка бараняча - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Зелень - За смаком
  • Гранатовий сік - 70 мілілітрів
  • Яблуко - 1 штука
  • Чорнослив - 10 штук (можна використовувати чорнослив)
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець - За смаком
  • Перець червоний горошком - За смаком
  • Сіль - За смаком
кюфта турецька - фото крок 1
Своїм та ріжемо на кілька шматків грудинку.
кюфта турецька - фото крок 2
Варимо бульйон і заодно відварюємо баранину. У каструлю з холодною водою кидаємо баранину і варимо до кипіння. Потім знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до середнього і додаємо горох, після чого варимо ще 1, 5 годину.
кюфта турецька - фото крок 3
Відкидаємо м'ясо на друшляк, а бульйон проціджуємо через сито і залишаємо на повільному вогні. Тим часом ріжемо м'ясо на дрібні шматочки і смажимо на каструлі в 25 г вершкового масла з нутом. Опускаємо м'ясо в бульйон і продовжуємо варити ще 30 хвилин.
кюфта турецька - фото крок 4
Смажимо цибулю на сковорідці в залишках вершкового масла. Додаємо перець в горошку і томатну пасту. Смажимо приблизно 3-5 хвилин. По готовності додаємо в бульйон.
кюфта турецька - фото крок 5
Чистимо і моєму картопля, ріжемо кубиками, кидаємо в суп.
кюфта турецька - фото крок 6
Яблука ріжемо часточками і теж кидаємо в суп.
кюфта турецька - фото крок 7
Точно також чинимо і з курагою і чорносливом. Солимо суп.
кюфта турецька - фото крок 8
Додаємо подрібнену зелень за смаком. За необхідності додаємо солі і спецій.
кюфта турецька - фото крок 9
Заливаємо в каструлю гранатовий сік і варимо ще 10 хвилин.
кюфта турецька - фото крок 10
Готовий суп подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти