Кюфта турецька
(покроковий рецепт з фото)
Фрикаделька - це такий м'ясний суп, основною особливістю якого є рясне використання спецій. Мені кюфта дуже подобається, тому пропоную вам рецепт приготування кюфта турецької.
Готувати кюфту турецьку в домашніх умовах непросто. Для початку необхідно заздалегідь замочити горошок. Коли це зроблено можна приступати до приготування бульйону, куди ми згодом додаємо горох. М'ясо обсмажуємо і кидаємо в бульйон. Те ж саме ми робимо і з іншими інгредієнтами, крім фруктів, картоплі і зелені. Останній етап приготування - додавання гранатового соку.
- Горох - 3 Ст. Ложки
- Грудинка бараняча - 1 кілограм
- Вершкове масло - 50 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Гранатовий сік - 70 мілілітрів
- Яблуко - 1 штука
- Чорнослив - 10 штук (можна використовувати чорнослив)
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
- Перець червоний горошком - За смаком
- Сіль - За смаком
Своїм та ріжемо на кілька шматків грудинку.
Варимо бульйон і заодно відварюємо баранину. У каструлю з холодною водою кидаємо баранину і варимо до кипіння. Потім знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до середнього і додаємо горох, після чого варимо ще 1, 5 годину.
Відкидаємо м'ясо на друшляк, а бульйон проціджуємо через сито і залишаємо на повільному вогні. Тим часом ріжемо м'ясо на дрібні шматочки і смажимо на каструлі в 25 г вершкового масла з нутом. Опускаємо м'ясо в бульйон і продовжуємо варити ще 30 хвилин.
Смажимо цибулю на сковорідці в залишках вершкового масла. Додаємо перець в горошку і томатну пасту. Смажимо приблизно 3-5 хвилин. По готовності додаємо в бульйон.
Чистимо і моєму картопля, ріжемо кубиками, кидаємо в суп.
Яблука ріжемо часточками і теж кидаємо в суп.
Точно також чинимо і з курагою і чорносливом. Солимо суп.
Додаємо подрібнену зелень за смаком. За необхідності додаємо солі і спецій.
Заливаємо в каструлю гранатовий сік і варимо ще 10 хвилин.
Готовий суп подаємо до столу. Смачного!