Азербайджанська кюфта 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Класичне блюдо азербайджанської кухні. Сьогодні розповім, як приготувати азербайджанську кюфту. Смак цієї страви назавжди залишиться у вас в пам'яті і потрапить в список ваших улюблених страв.
Дивовижне блюдо, яке відмінним чином урізноманітнює ваш звичний раціон і додасть пікантної нотки в ваше меню. Це суп з нутом і пряними тефтелями з баранини. Дуже смачно! 
- Баранина - 400 грам
 - Мал - 0, 5 склянки
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Гайка - 100 грам
 - Картопля - 2 штуки
 - М'ята суха - 1 Чайна ложка
 - Шафран - 1 щіпка
 - Чорнослив - 6 штук
 - Сіль, перець - За смаком
 
1
Щоб приготувати азербайджанську кюфту, необхідно підготуватися заздалегідь. Для цього на ніч потрібно замочити нут у воді. Вранці горох слід добре промити під водою і поставити варити.
2
Баранину також потрібно промити, видалити плівки і нарізати на шматочки. Ріпчасту цибулю очищуємо, пропускаємо через м'ясорубку разом з м'ясом.
3
У фарш додаємо промитий рис, спеції, ретельно все перемішуємо до однорідності.
Курагу потрібно заздалегідь замочити у воді, щоб вона стала м'якше. Як тільки вам вдасться досягти бажаного результату, narezhem з kuragu 4 частини.
Курагу потрібно заздалегідь замочити у воді, щоб вона стала м'якше. Як тільки вам вдасться досягти бажаного результату, narezhem з kuragu 4 частини.
4
З фаршу потрібно сформувати тефтелі, тільки дуже великі. Всередину кожного м'ясного кульки необхідно покласти подрібнену курагу.
5
Тепер опускаємо готові м'ясні кульки в каструлю, де вариться нут. Очищаємо картоплю, нарізаємо його на шматочки і також додаємо його до м'яса і нуту.
6
Шафран заливаємо окропом і наполягаємо протягом 10 хвилин. Додаємо шафран в каструлю. Даємо страві настоятися протягом декількох хвилин і можна подавати до столу. Смачного!