Рецепт Мідії відварені фото

Мідії відварені
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Ви знаєте, що приготувати мідії відварені в домашніх умовах досить просто, так що якщо вам попалися хороші морепродукти, скоріше на кухню! ніжні, ароматні, дуже соковиті мідії вас порадують.

Опис приготування:

1. Отже, рецепт приготування мідій відварених в панцирі слід почати з того, що залишити заморожені морепродукти поза холодильником хвилин на 10-12. Якщо ж вам пощастило знайти свіжі мідії, то їх необхідно ретельно вимити під проточною водою і видалити водорості.

2. У каструлі або сотейнику доведіть до кипіння воду.

3. Додайте сіль, сік половинки лимона, перець горошком, лавровий лист. Нерідко додають також подрібнену цибулю, морква, зелень, біле вино. Залиште бульончик покипіти хвилин 5 на повільному вогні.

4. Викладіть мідії в каструлю з окропом, після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте хвилин 8.

5. Акуратно дістаньте готові мідії та перевірте, щоб серед них не виявилося закритих. Якщо такі попалися, їх слід відразу викинути.

6. Перед подачею на стіл збризніть їх соком лимона і за бажанням прикрасьте зеленню. Корисні, смачні і апетитні морепродукти готові. Можна пригощатися.


  • Мідії - 1 кілограм
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець горошком - 4-6 штук
  • Лавровий лист - 1-2 штук
1. Отже, рецепт приготування мідій відварених в панцирі слід почати з того, що залишити заморожені морепродукти поза холодильником хвилин на 10-12. Якщо ж вам пощастило знайти свіжі мідії, то їх необхідно ретельно вимити під проточною водою і видалити водорості.

2. У каструлі або сотейнику доведіть до кипіння воду.

3. Додайте сіль, сік половинки лимона, перець горошком, лавровий лист. Нерідко додають також подрібнену цибулю, морква, зелень, біле вино. Залиште бульончик покипіти хвилин 5 на повільному вогні.

4. Викладіть мідії в каструлю з окропом, після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте хвилин 8.

5. Акуратно дістаньте готові мідії та перевірте, щоб серед них не виявилося закритих. Якщо такі попалися, їх слід відразу викинути.

6. Перед подачею на стіл збризніть їх соком лимона і за бажанням прикрасьте зеленню. Корисні, смачні і апетитні морепродукти готові. Можна пригощатися.

Схожі рецепти