Рецепт Пісочний пиріг зі смородиною фото

Пісочний пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Ягоди , Пісочне тісто , Смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете обзавестися новим неабияким рецептом випічки? Тоді зверніть увагу на цей дивовижний варіант. Класичний рецепт пісочного пирога зі смородиною з оригінальною родзинкою.

Опис приготування:

Що може бути смачніше ніжного ягідного десерту? можливо, не тільки апетитний, але і неймовірно красивий. Пропоную на замітку простий рецепт пісочного пирога зі смородиною, від якого неможливо відірватися. Хрустка основа, соковита начинка і дуже смачне безе.

  • Вершкове масдло - 100 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок(+ 175 грам)
  • Яццо - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Смородина - 250 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Вода - 75 мілілітрів
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 1
1. Для приготування тіста необхідно з'єднати просіяне з сіллю борошно, цукор і рубані вершкове масло. Викласти в чашу блендера і збити до однорідної крихти. Якщо під рукою немає блендера, можна порубати масло з борошном ножем.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 2
2. Акуратно відокремити білки від жовтків. Білки поки відкласти в сторону, а жовтки відправити в тісто.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 3
3. Ось така крихта вийде, коли маса стане однорідною.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 4
4. Розкачати тісто тонким шаром. Щоб легше було з ним працювати, можна викласти його між двома шматочками харчової плівки.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 5
5. Підготувати форму для запікання і викласти туди тісто. Акуратно обрізати краю.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 6
6. Щоб тісто зберігало свою форму, викласти зверху щось важке. В рецепт приготування пісочного пирога зі смородиною для цих цілей можна використовувати крупи або бобові, наприклад. Після їх можна зсипати в окрему банку і вони стануть в нагоді ще не раз.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 7
7. У розігріту духовку відправити форму хвилин на 7-8, а потім прибрати утяжелитель і знову відправити в духовку ще хвилин на 8-10. Тим часом можна зайнятися начинкою. Ягоди промити, обсушити (можна взяти заморожені) і з'єднати з крохмалем і цукровою пудрою.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 8
8. Акуратно все перемішати.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 9
9. Викласти ягоди на випечений корж і відправити в духовку хвилин на 20.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 10
10. Цукор і воду відправити в невеликій каструльці на вогонь. Після закипання варити солодкий сироп близько 10 хвилин.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 11
11. Збити білки в щільну піну, а потім поступово вливати сироп, Чи не вимкнено міксер.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 12
12. Викласти збиті білки зверху ягід і знову відправити в духовку буквально на пару хвилин під гриль.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 13
13. Коли з'явиться рум'яний відтінок піків, пісочний пиріг зі смородиною в домашніх умовах готовий. Трохи остудивши, можна подавати до столу.

Схожі рецепти