Рецепт Пісочний пиріг зі смородиною фото

Пісочний пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Ягоди, Пісочне тісто, Смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Хочете обзавестися новим неабияким рецептом випічки? Тоді зверніть увагу на цей дивовижний варіант. Класичний рецепт пісочного пирога зі смородиною з оригінальною родзинкою.

Що може бути смачніше ніжного ягідного десерту? можливо, не тільки апетитний, але і неймовірно красивий. Пропоную на замітку простий рецепт пісочного пирога зі смородиною, від якого неможливо відірватися. Хрустка основа, соковита начинка і дуже смачне безе.

  • Вершкове масдло - 100 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок(+ 175 грам)
  • Яццо - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Смородина - 250 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Вода - 75 мілілітрів
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 1
1. Для приготування тіста необхідно з'єднати просіяне з сіллю борошно, цукор і рубані вершкове масло. Викласти в чашу блендера і збити до однорідної крихти. Якщо під рукою немає блендера, можна порубати масло з борошном ножем.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 2
2. Акуратно відокремити білки від жовтків. Білки поки відкласти в сторону, а жовтки відправити в тісто.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 3
3. Ось така крихта вийде, коли маса стане однорідною.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 4
4. Розкачати тісто тонким шаром. Щоб легше було з ним працювати, можна викласти його між двома шматочками харчової плівки.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 5
5. Підготувати форму для запікання і викласти туди тісто. Акуратно обрізати краю.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 6
6. Щоб тісто зберігало свою форму, викласти зверху щось важке. В рецепт приготування пісочного пирога зі смородиною для цих цілей можна використовувати крупи або бобові, наприклад. Після їх можна зсипати в окрему банку і вони стануть в нагоді ще не раз.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 7
7. У розігріту духовку відправити форму хвилин на 7-8, а потім прибрати утяжелитель і знову відправити в духовку ще хвилин на 8-10. Тим часом можна зайнятися начинкою. Ягоди промити, обсушити (можна взяти заморожені) і з'єднати з крохмалем і цукровою пудрою.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 8
8. Акуратно все перемішати.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 9
9. Викласти ягоди на випечений корж і відправити в духовку хвилин на 20.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 10
10. Цукор і воду відправити в невеликій каструльці на вогонь. Після закипання варити солодкий сироп близько 10 хвилин.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 11
11. Збити білки в щільну піну, а потім поступово вливати сироп, Чи не вимкнено міксер.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 12
12. Викласти збиті білки зверху ягід і знову відправити в духовку буквально на пару хвилин під гриль.
пісочний пиріг зі смородиною - фото крок 13
13. Коли з'явиться рум'яний відтінок піків, пісочний пиріг зі смородиною в домашніх умовах готовий. Трохи остудивши, можна подавати до столу.

Схожі рецепти