Пісочний пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Хочете обзавестися новим неабияким рецептом випічки? Тоді зверніть увагу на цей дивовижний варіант. Класичний рецепт пісочного пирога зі смородиною з оригінальною родзинкою.
Що може бути смачніше ніжного ягідного десерту? можливо, не тільки апетитний, але і неймовірно красивий. Пропоную на замітку простий рецепт пісочного пирога зі смородиною, від якого неможливо відірватися. Хрустка основа, соковита начинка і дуже смачне безе.
- Вершкове масдло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок(+ 175 грам)
- Яццо - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Смородина - 250 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Вода - 75 мілілітрів
1. Для приготування тіста необхідно з'єднати просіяне з сіллю борошно, цукор і рубані вершкове масло. Викласти в чашу блендера і збити до однорідної крихти. Якщо під рукою немає блендера, можна порубати масло з борошном ножем.
2. Акуратно відокремити білки від жовтків. Білки поки відкласти в сторону, а жовтки відправити в тісто.
3. Ось така крихта вийде, коли маса стане однорідною.
4. Розкачати тісто тонким шаром. Щоб легше було з ним працювати, можна викласти його між двома шматочками харчової плівки.
5. Підготувати форму для запікання і викласти туди тісто. Акуратно обрізати краю.
6. Щоб тісто зберігало свою форму, викласти зверху щось важке. В рецепт приготування пісочного пирога зі смородиною для цих цілей можна використовувати крупи або бобові, наприклад. Після їх можна зсипати в окрему банку і вони стануть в нагоді ще не раз.
7. У розігріту духовку відправити форму хвилин на 7-8, а потім прибрати утяжелитель і знову відправити в духовку ще хвилин на 8-10. Тим часом можна зайнятися начинкою. Ягоди промити, обсушити (можна взяти заморожені) і з'єднати з крохмалем і цукровою пудрою.
8. Акуратно все перемішати.
9. Викласти ягоди на випечений корж і відправити в духовку хвилин на 20.
10. Цукор і воду відправити в невеликій каструльці на вогонь. Після закипання варити солодкий сироп близько 10 хвилин.
11. Збити білки в щільну піну, а потім поступово вливати сироп, Чи не вимкнено міксер.
12. Викласти збиті білки зверху ягід і знову відправити в духовку буквально на пару хвилин під гриль.
13. Коли з'явиться рум'яний відтінок піків, пісочний пиріг зі смородиною в домашніх умовах готовий. Трохи остудивши, можна подавати до столу.