Пісочний пиріг «лимонник»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цього пирога я пам'ятаю ще з часів свого дитинства, його завжди готували у нас в родині. Він досить бюджетний, в міру солодкий, але дуже смачний і ароматний. Запрошую пригоститися!
Рецепт традиційний, перевірений часом, тому точно дотримуйтесь рецептурі.
- Лимон - 2 штуки
- Вершкове масло - 180 грам
- Борошно - 400 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 250 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

Масло наріжте.

Додайте сметану, просійте борошно.

Замісити тісто. Відомства 1/4 тесту. Кожну частину загорніть в плівку і приберіть в морозилку на 20 хвилин.

Лимони помийте, натріть на тертці разом з шкіркою.

Додайте цукор і крохмаль, перемішайте.

Більшу частину тіста розподіліть по формі, формуючи бортики.

Вилийте начинку.

Зверху натріть на тертці меншу частину тіста.

Випікайте в духовці при 180 градусах близько 45 хвилин. Смачного!