Пісочний пиріг «лимонник»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цього пирога я пам'ятаю ще з часів свого дитинства, його завжди готували у нас в родині. Він досить бюджетний, в міру солодкий, але дуже смачний і ароматний. Запрошую пригоститися!
Рецепт традиційний, перевірений часом, тому точно дотримуйтесь рецептурі.
- Лимон - 2 штуки
- Вершкове масло - 180 грам
- Борошно - 400 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 250 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Масло наріжте.
Додайте сметану, просійте борошно.
Замісити тісто. Відомства 1/4 тесту. Кожну частину загорніть в плівку і приберіть в морозилку на 20 хвилин.
Лимони помийте, натріть на тертці разом з шкіркою.
Додайте цукор і крохмаль, перемішайте.
Більшу частину тіста розподіліть по формі, формуючи бортики.
Вилийте начинку.
Зверху натріть на тертці меншу частину тіста.
Випікайте в духовці при 180 градусах близько 45 хвилин. Смачного!