Рецепт Пісочний пиріг «лимонник» фото

Пісочний пиріг «лимонник»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт цього пирога я пам'ятаю ще з часів свого дитинства, його завжди готували у нас в родині. Він досить бюджетний, в міру солодкий, але дуже смачний і ароматний. Запрошую пригоститися!

Опис приготування:

Рецепт традиційний, перевірений часом, тому точно дотримуйтесь рецептурі.

  • Лимон - 2 штуки
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Борошно - 400 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 250 грам
пісочний пиріг
Підготуйте всі інгредієнти.
пісочний пиріг
Масло наріжте.
пісочний пиріг
Додайте сметану, просійте борошно.
пісочний пиріг
Замісити тісто. Відомства 1/4 тесту. Кожну частину загорніть в плівку і приберіть в морозилку на 20 хвилин.
пісочний пиріг
Лимони помийте, натріть на тертці разом з шкіркою.
пісочний пиріг
Додайте цукор і крохмаль, перемішайте.
пісочний пиріг
Більшу частину тіста розподіліть по формі, формуючи бортики.
пісочний пиріг
Вилийте начинку.
пісочний пиріг
Зверху натріть на тертці меншу частину тіста.
пісочний пиріг
Випікайте в духовці при 180 градусах близько 45 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти